Astazi, iar, la telejurnal…

Am vazut multe in weekendul asta la stirile televiziunilor noastre. Cel mai mult m-a amuzat dialogul dintre o stirista din studiou si un corespondent aflat la Timisoara, unde toata lumea era cu sufletul la gura si cu ochii pe cerul din care un avion cu trenul de aterizare defect se chinuia sa ajunga intreg pe pamant. Corespondentul descria cat mai explicit atmosfera tensionata de la aeroportul din Timisoara, la care stirista pune intrebarea inteleapta: “Dar cei care ii asteapta pe calatori sunt la aeroport?!”. “Sunt cu totii aici si sunt foarte ingrijorati”, a venit raspunsul normal al corespondentului care ar fi trebuit sa-i zica mai bine ceva de genul: “Dar pe tine, cand vii cu avionul, unde te asteapta barbati-tu? La gara? La cofetarie? La gradina zoologica?”…

Si cum primavara creatorii de moda lanseaza noi colectii, jurnalele de stiri din Romania au obiceiul de a arunca intre doua stiri de criza si cinci violuri si cateva imagini cu femei anemice ce se plimba pe podiumul la Milano invelite in staniol sau cu niste verze in cap. De remarcat insa perspicacitatea producatorilor care anunta cu litere de-o schioapa in titlul stirii ca anul acesta se poarta doar rochii si fuste, iar primul model de pe “beta” etaleaza… niste pantalonasi de toata frumusetea. Iar greseala din stirea de dimineata se repeta si la pranz si seara. Chiar atat de greu o fi sa vezi ca tu o tii intruna cu renuntarea la pantaloni si pe imagine ai tocmai pantaloni? Nu se pot taia cateva cadre din ilustratie, astfel incat sa ramai doar cu falfairea poalelor de rochite si fustite?

Dar ce ar fi un jurnal de stiri fara cireasa pentru unii, motul pentru altii, numita sport? In care totul trebuie sa fie spectaculos, de la declaratiile lui Gigi Becali sau ale lui Mitica Dragomir pana la un meci de baschet din campionatul intern. Astfel, fata vesela de la desk m-a facut sa holbez ochii cat cepele spunandu-mi ca cele doua combatante “s-au intrecut in slam-uri”. Aiurea, pe “beta” doar faze normale de joc cu aruncari de 3 puncte “condimentate” si de o aruncare de la libere. Astea au fost cosurile de sus anuntate cu zambete largi? Poate am ratat eu ceva. Nu-i nimic… “Maine iar, la telejurnal, Maine iar, la telejurnal, Maine iar la telejurnal Am sa vad casca-Am sa vad casca-Am sa vad cascaval!”

Leave a comment