Ruine antice mai putin cunoscute din Europa

Europa are o istorie bogata care dateaza de milenii. Aceasta presupune existenta unei istorii care nu poate fi acoperita asa cum se cuvine de o simpla vizita la Stonehenge sau de o mana de alte ruine. Pentru a explora cu adevarat istoria unei tari, este nevoie de o pista unde nimeni altcineva nu se uita. Mai jos este lista cu cel mai putin cunoscute ruine antice din Europa.

Grasburg – Pentru cei mai multi turisti care fac turul ruinelor antice din Europa, Elvetia nu figureaza in mod vizibil pe harta. Ruinele Castelului Grasburg insa, merita cu varf si indesat cel putin o vizita. La timpul sau, se spune ca a fost un centru de divertisment al nobililor de Burgundia. Ruinele sunt partial restaurate astazi, iar pe plan local este o destinatie populara pentru drumetiile grupurilor si elevilor.

Templul Segesta – La nord-vest de insula Sicilia, cam la 75 km de Palermo, de-a lungul autostrazii care leaga orasul de Trapani, este o ruina veche spectaculoasa: Templul  Segesta. De la distanta, templul arata ceva de genul Parthenon, magnific si foarte bine conservat. Nu are acoperis, dar nu pentru ca s-a prabusit in timp, ci pentru ca nu a fost niciodata terminat atunci cand a fost construit, in 430 i.Hr. In apropiere sunt ruinele unui amfiteatru spectaculos, folosit in zilele noastre pentru concerte si piese de teatru.

Poulnabrone Dolmen – Vastele campii din Irlanda adapostesc zeci de situri vechi, datand din perioada neolitica. Unele dintre ele se aseamana cu Stonehenge ca si design de baza, altele sunt simple pesteri. In stearpa si stancoasa Clare sta Poulnabrone Dolmen, o constructie cu forma neregulata, o piatra solitara mare, care marcheaza o camera  de inmormantare. Gandul ca aceasta structura atat de simpla a rezistat in aceasta locatie de mii de ani poate fi unul care sa te miste.
Templul Asklepieion Kos – In Grecia antica, Asklepion a fost templul zeului care vindeca.

La un moment dat, erau aproximativ 300 de temple in intreaga tara. Astazi, insa, doar o mana de ruine mai sunt intr-o forma rezonabila. Una dintre ele este Asklepieion de Kos, situat pe insula greceasca cu acelasi nume care este foarte aproape de Asia. Asklepieion de Kos este un templu frumos conservat intr-un mediu rural idilic, excelent de explorat pentru o excurie de o zi.

Pottu Codinu – Spre deosebire de alte situri de pe aceasta lista, Pottu Codinu din Sardinia nu este un castel, un templu sau un teatru. Este mult mai vechi decat alte situri, un loc de inmormantare vechi, datand de la 3.500 î.Hr. Ruinele sunt situate pe drumurile ascunse ale Sardiniei si sunt complet neintretinute. Aceste ruine nu sunt cladiri reale, ci mai degraba, sunt pesteri sapate de om in pamant.

Leave a comment