Dispozitive pe bune

Cele mai multe DSLR-uri va permit sa setati aceste controale. In cazul in care, totusi, aparatul de fotografiat nu are niciun control manual, puteti face cateva lucruri pentru a face poze de noapte: opriti blitul aparatului foto si setati auto-programul la modul peisaj.

Folositi un trepied

O alta piesa importanta a echipamentului pentru o expeditie de fotografie de noapte este un trepied. Trepiedele sunt platforme cu trei picioare care va permit sa stabilizati un aparat de fotografiat, evitand tremuratul camerei. Este cel mai bine sa aveti un trepied mare, deoarece acestea tind sa fie mai stabile, desi un portabil mic poate face plasarea mai atenta.

Utilizati un cablu Shutter Release

Ultima piesa de fotografiat de care ai nevoie pentru fotografia de noapte este un cablu de eliberare a declansatorului. Desi nu este esential, cablul va permite sa deschideti obturatorul fara a atinge efectiv aparatul foto si a transfera miscarile corpului tau in mici tremuraturi ale camerei. Daca nu aveti un astfel de cablu, folositi temporizatorul pe aparatul de fotografiat pentru a solutiona tremuratul camerei. Seteaza un timp de cel putin 10 secunde, astfel incat camera foto are o sansa de a se stabiliza inainte de a deschide obturatorul. Cele mai multe fotografii de noapte necesita timpi de expunere lungi.

Leave a comment