Geanta feminina ca obiect de licitatie

Cum ajunge o geanta sau poseta de dama sa coste o multime de bani cand la cum si din ce este facuta nu valoreaza prea mult? Este un chichirez aici si o sa-l dezvalui imediat. O geanta fara valoare sau veche ajunge, dar nu prea de multe ori, sa valoreze foarte multi bani sau sa fie aproape inestimabila in anumite conditii. Una ar fi ca acea geanta sau poseta sa fi apartinut unei femei faimoase si ai caror urmasii vor sa o vanda scitand-o la licitatie. Cum creste valoarea ei? Daca posesoarea nu mai este in viata atunci si valoarea ei creste.

Daca femeia care a purtat-o sau doar a avut-o in garderoba ei este cu cat mai ravunita si pretul in bani creste. Mai exista si cazul in care posesoarea este in viata dar este o regina sau o printesa, ca a Marii Britanii de exemplu. Rare au fost insa ocaziile in care casa regala a acestei tari a scos la vanzare ceva din accesoriile purtate de distinsele persoane feminine din palat. In majoritatea cazurilor au fost vandute pentru ca banii sa fie donati in scopuri caritabile. Da bine din cand in cand capetelor incoronate sa faca si astfel de gesturi. Putina publicitate aruncata poporului nu strica niciodata. Mai ales daca se doreste sa se mai atenueze vreun scandal ce tine prima pagina a ziarelor mondene sau de scandal.

Revenind la geanta sau poseta scoasa la licitatie putem sa mai spunem ca ele fac parte din acele obiecte, fetis sa zicem, care a fascinat pe multi barbati, in special. Mai mult ei, decat femeile, au cumparat obiecte care au apartinut unor celebritati feminine. Unii dintre acestia considera ca astfel de accesorii, cum sunt o poseta sau o geanta, nu isi pierd valoarea in timp si ca intotdeauna se va gasi un alt babat care sa saliveze dupa ele atunci cand ar dorit sa revanda obiectul la randul sau. Amatori se gasesc, astfel de obiecte insa sunt mai rare.

Cand detinatorul scoate la licitatie o geanta sau o poseta a unei celebritati apuse mai intai i se scoate in evidenta autenticitatea, apoi producatorul si la urma starea in care se afla. O celebritate va cumpara intotdeauna o geanta sau o poseta, despre astea vorbim acum dar sunt si alte de obiecte, de firma sau una facuta la comanda, special pentru ea. Valoarea creste, nu-i asa, cand e vorba si de unicitate si calitate.

Daca starul a purtat geanta intr-o ocazie publica sau era cu ea atunci cand a fost implicata intr-un scandal, valoarea ei creste din nou. Atractia pentru astfel de obiecte cu parfum de scandal este pentru unii ametitoare. Pentru cei mai multi oameni insa o geanta este o geanta si nimic mai mult. Cred ca sunt deja de partea majoritatii.

Leave a comment