Cele mai frecvente greseli de evitat atunci cand cumperi jucarii

Se apropie momentul din an cand copiii isi fac listele cu jucariile pe care ar dori sa le primeasca de sarbatori. Bunicii darnici, prietenii, matusile si unchii, de asemenea, vor sa stie ce sa le cumpere copiilor din viata lor. Insa atunci cand alegem jucariile pentru cei mici sunt cateva greseli comune, preferabil a fi evitate.

  1. Nu cumparati jucarii recomandate celor mai mari decat varsta pe care o au, pe principiul ca o sa creasca – Joaca este modul in care copiii invata despre ei insisi si prin care isi construiesc stima de sine. Astfel, achizitionand o jucarie care este dincolo de anii lor, le va zadarnici doar incercarile. Desi este tentant sa cumperi cel mai mare set de constructie, este o idee mult mai buna sa incepi cu unul mic, un set mai usor de gestionat si pe care copilul il poate face cu mai mult succes. Este ca si cum ati fi pus in situatia de construi singur o cladire. Imaginati-va si va veti da seama ce frustrant este.

Ideea este sa cumperi jocuri si jucarii corespunzatoare varstei sau stadiului de dezvoltare al copilului, care sa-i construiasca sentimentul de incredere si de a invata in mod activ.

Leave a comment