Cum sa depasim timiditatea

Poate ca-ti amintesti ultima oara cand ai pasitit intr-o incapere plina de straini si ai simtit cum un sentiment inconstient si ciudat de rusine pune stapanire pe tine sau cum inima ta a inceput sa pomeze o cantitate neobisnuit de mare de sange exact in momentul in care ai vrut sa intrebi ceva, insa ai fost prea timid pentru a face acest lucru. Astfel de senzatii de ananxietate sunt cele care te ingroapa in diverse situatii sociale.

Indiferent daca esti introvertit sau extrovertit, cu totii ne putem referi la acel sentiment de timiditate la un moment dat in viata. Social, avem tendinta de a avea conceptia gresita ca numai introvertitii experimenteaza timiditatea. Adevarul este ca timiditatea are mai mult de-a face cu a fi incomodat de sine, mai ales in jurul altor persoane.

In ceea ce urmeaza, impreuna, introvertiti si extrovertiti, ne dorim sa facem lumina pe tema timiditatii dintr-o perspectiva colectiva din ambele extreme si cum sa transformam emotiile in responsabilizare personala.

Potrivit medicilor, timiditatea are trei componente: o constiinta excesiva de sine, o autoevaluare negativa si o autopreocupare de sine exagerata, toate acestea mai ales in preajma altor persoane.

Leave a comment