Beneficiile unui web design de calitate

Stim cu totii sau macar banuim ca web design-ul de calitate este o investitie valoroasa pentru un site. Dar care sunt beneficiile reale oferite de angajarea unui designer profesionist? Are eticheta intr-adevar valoare? Un site care arata bine aduce profit unei afaceri? Da, si iata de ce:

Mai multi vizitatori – Cu siguranta ceea ce te multumeste nu sunt simplele clicuri, ci vizitatorii care navigheaza prin site pentru a afla cine esti. Este nevoie de ceva special pentru a le mentine viu interesul, sa nu mai vorbim despre dispunerea de a cumpera produsul sau serviciul tau.

Mai multi clienti – Apeluri la actiune, ca “logheaza-te” sau “cumpara acum” si alte parti asemanatoare din site sunt componente ale design-ului care vor determina cat de multe persoane se decid sa cumpere ceva de la tine.
Distinctia fata de competitie – Un site bun nu mai este suficient. In cadrul unei industrii, exista multe site-uri care arata la fel: spun lucrurile corect, designul nu este prea ofensator, dar nu fac efortul de a vorbi si a spune de ce sunt speciale. Asta nu inseamna sa abordezi o grafica stralucitoare pentru a atrage atentia. Calitatea inseamna unirea tuturor punctelor forte intr-un mesaj vizual coerent.

Forma, structura su scopul continutului – Continutul si design-ul trebuie sa se imbine perfect pe site-ul tau. Majoritatea oamenilor nu vor depune efortul de a intelege ceea ce incerci sa spui. Blocuri mari de text, cu fonturi mici si navigare confuza, indemnuri obscure la actiune vor tine vizitatorii departe. Designerii vor lucra cu continutul site-ului in asa fel incat acesta sa fie clar si sa-i conduca pe oameni sa faca ceea ce doresti sa faca.
Detalii finisate – Alegerea fonturilor, spatierea textului si contrastul sunt detalii care fac diferenta in calitatea generala a site-ului. Aceste tipuri de nuante poate nu par atat de importante, insa ele afecteaza modul in care poate fi citit si functionalitatea site-ului.

Perspectiva obiectiva – Tu esti expertul in propria afacere, dar nu esti un expert in webdesign. Uneori, trebuie sa existe un compromis intre ceea ce vrei si ceea ce functioneaza pe internet. Un web design de calitate, de asemenea, vine din experienta de a sti cum sa traduci simple idei in pagini web.

Cheltuiala putina te poate scoate din joc – Afaceristii care incearca sa obtina un chilipir, cumparand promisiunea de a obtine servicii de design de inalta calitate pentru un pret mic, ajung adesea sa plateasca mai mult decat este nevoie. De ce? Pentru ca, in timp, acestia isi dau seama ca inalta calitate intr-adevar costa si vor trebui sa plateasca pentru un alt designer care sa le refaca site-ul.

Leave a comment