Ramai pozitiv in preajma celor negativisti

Iata cateva sfaturi care e vor ajuta sa-ti pastrezi buna dispozitie chiar si in preajma unor persoane a caror energie negativa te-ar putea consuma:

1. Asculta cu empatie

In mod constant, oamenii negativi sunt profund indurerati. In loc sa te protejezi de ei, schimba-ti perspectiva de a-i intelege. Ceva, fie ca este vorba de autoconstiinta extrema, durere de inima sau o pierdere, ii consuma atat de adanc. In cele din urma, acestia se afla in cautarea confortului. Sigur, ei cauta alinare intr-un mod cu totul sucit, dar este un strigat de ajutor. In loc sa-i dispretuiesti, incearca sa vezi prin negativitatea lor pentru a descoperi durerea si a intoarce situatia in alt sens. Rezultatul ar putea avea doua efecte: ori sa impinga inapoi persoana respectiva ori sa reprezinte chiar factorul mobilizator de care au nevoie pentru a sti ca cineva le-a auzit strigatele. Nu trebuie sa deveniti cei mai buni prieteni, dar ai incredere ca, uneori, cel mai mic gest ar putea fi cea mai mare sursa de schimbare.

2. Scurt si la obiect

Negativitatea se hraneste cu atentie, iar fara atentie, negativitatea moare. Daca trebuie sa te confrunti cu cineva care este negativ, pastreaza lucrurile scurte si la obiect. Doar fiind in jurul unei persoane negative, energia te poate parasi. Deci, daca va trebui sa comunici cu o astfel de persoana, fa-o ca un simplu vizitator in spatiul lor: comunica, dar nu te angaja. Atunci cand vizitezi o tara straina, observi si ii respecti cultura, dar nu o adopti in mod necesar si t. Prin pastrarea lucrurilor cat mai scurte, te respecti, realizand ca timpul tau este pretios, fara loc pentru energie negativa inutila.

3. Spune-le adevarul

Spune-i persoanei permanent negative intr-un mod calm, rational, ca nu vei putea sa continui sa discuti pana nu rennta la a fi atat de negativ. Acest lucru nu este pentru cei slabi de inima si s-ar putea sa nu functioneze in toate situatiile, dar iti va consolida nervii si te va imputernici sa preiei propriile sentimente. Uneori oamenii au nevoie de o oglinda pentru a vedea caile de urmat. Aceasta este o modalitate de a stabili in mod activ limite, astfel incat persoana negativa sa-si dea seama ca nu doresti sa faci parte din acest spatiu. Indiferent de reactia imprevizibila a persoanei negative, poti sa sarbatoresti faptul ca ai preluat controlul sentimentelor tale prin exprimarea a ceea ce simti. Nimeni nu te poate invinui ca ai fost sincer cu tine insuti.

4. Focuseaza-te pe lucrurile care declanseaza pozitivitate

Pentru cei care sunt in mod special empatici, uneori autosugestia si rationalizarea nu sunt suficiente pentru a elimina negativitatea. Este cazul sa ai la indemana un arsenal de factori declansatori de pozitivitate care sa te poata aduce repede pe calea cea buna: muzica, citatele sau povestile inspirationale, o carte haioasa sau o persoana bine dispusa.
Intr-un spectacol de magie se numeste distragerea atentiei, in viata se numeste redirectionare. Cand iti redirectionezi gandurile, de fapt nu le respingi, ci mai degraba te deplasezi pe langa, astfel incat acestea sa nu te consume.

Leave a comment