Alegerea anvelopelor in functie de anotimp

Pentru fiecare sofer, siguranta masinii lui trebuie sa reprezinte una dintre prioritatile principale. Tocmai din cauza acestui lucru, el trebuie sa faca in asa fel incat, masina lui sa poata circula in cele mai bune conditii, pentru a nu-si pune in pericol nici sanatatea lui si nici pe a celorlalti soferi prezenti in trafic.
Una dintre masurile care trebuiesc mereu luate cu privire la siguranta unei masini, o reprezinta alegerea anvelopelor, deoarece dupa cum stim cu totii, anvelopele sunt singurul contact pe care o masina il are cu soseaua pe care circula. Anvelopele trebuiesc alese in functie de starea drumului sau de anotimpul in care ne aflam, dupa cum de fapt, legea din tara noastra ne si obliga.

Pentru toate astea trebuie sa stim, insa, cateva lucruri despre fiecare tip de anvelope auto in parte, deoarece fiecare dintre acestea au caracteristici proprii si fiecare sunt realizate pentru a fi utilizate in scopuri precise.
Spre exemplu, trebuie stiut ca atunci cand ne aflam in anotimpul cald si soselele nu prezinta dificultati in ceea ce reprezinta circulatia pe suprafetele lor, in afara de faptul ca ele sunt incinse de razele puternice ale soarelui, trebuie sa ne dotam masinile cu anvelope de vara. Pentru cei care nu stiu, anvelopele de vara sunt tipurile de anvelope auto care au o compozitie de cauciuc mult mai mare, tocmai in ideea de a rezista o perioada mult mai lunga de timp atunci cand asfaltul este incins. Aceste tipuri de anvelope de vara nu trebuiesc folosite, dupa cum le spune si denumirea, decat in anotimpul cald, deoarece atunci cand se opteaza pentru utilizarea lor in cadrul anotimpului rece, performantele vor fi unele destul de scazute si cu siguranta masina va derapa pe drumurile inghetate sau poleite.

Spre deosebire de anvelopele de vara, cele de iarna sunt create special pentru a putea fi utilizate in dotarea unei masini atunci cand temperaturile de afara scad sub 7 grade Celsius. Compozitia si structura acestora, dau unei masini performante destul de mari, atunci cand vine vorba despre circulatia acesteia pe drumurile pline de zapada sau care prezinta polei. Trebuie stiut ca dotarea unei masini cu anvelope de iarna pe timpul iernii nu este la latitudinea fiecarui sofer, ci ea trebuie facuta deoarece legea obliga ca atunci cand iarna isi spune cuvantul, fiecare masina sa fie dotata cu astfel de anvelope. Pentru identificarea anvelopelor de iarna totul este extrem de simplu, deoarece acestea sunt marcate cu simbolurile “M & S” care provin de la cuvintele din engleza ” mud si snow”, care in traducere romaneasca inseamna ” noroi si zapada”, iar denumirea acestora spune totul despre modul de intrebuintare al acestor tipuri de anvelope, adica ele pot fi ideale atunci cand soselele prezinta noroi sau zapada.

Leave a comment