Beneficiile operației de liposucție

Liposucția a devenit una din cele mai cerute proceduri de ordin estetic, datorită faptului că este o intervenție non-invazivă, cu un timp rapid de vindecare.

Conform celui mai recent studiu făcut de ISAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery), operația de liposucție este a doua cea mai populară operație estetică la nivel mondial, însumând 14% din totalul procedurilor estetice din toată lumea.

În termeni simpliști, liposucția este o intervenție chirurgicală prin care se îndepărtează excesul de țesut adipos, îmbunătățindu-se semnificativ conturul și proporțiile corpului. Dacă se adaugă în ecuație și faptul că liposucția este genul de procedură cu rezultate imediate, cererea mare de pe piață nu mai are nevoie de nici un fel de explicații.

În acest context, principalele beneficii ale liposucției nu sunt chiar atât de greu de intuit:

CONDIȚIE FIZICĂ ÎMBUNĂTĂȚITĂ

Efectele liposucției se resimt, fără doar și poate, în viața de zi cu zi. Excesul de grăsime creează disconfort în mișcare și, în funcție de zona unde se află depozitul de țesut adipos, poate îngreuna funcționarea anumitor organe.

Așadar, pacienții care recurg la o astfel de intervenție vor beneficia de câteva îmbunătățiri notabile la nivelul sănătății. Antrenamentele fizice vor fi mai ușor de efectuat și se vor simți mult mai energici și plini de viață.

UN CORP MAI SEXY ȘI MAI BINE PROPORȚIONAT

Eliminarea țesutului adipos din organism ajută la remodelarea corporală a pacientului. O liposucție abdominală oferă, cu siguranță, un aspect mai sexy, în timp ce intervențiile în zona gâtului, brațelor sau coapselor creează un corp mai sculptat, cu un aspect mai ferm.

În plus, având în vedere că țesutul adipos nu se depune uniform, pe toată suprafața corpului, o astfel de intervenție va ajuta semnificativ la îmbunătățirea proporțiilor corporale.

CREȘTEREA ÎNCREDERII DE SINE

Cu siguranță motto-ul „Arăți bine, te simți bine” se aplică în acest caz. O persoană mulțumită și împăcată cu propriul aspectul fizic va fi, fără doar și poate, o persoană cu o încredere de sine mult mai solidă.

A fi în armonie cu propriul corp înseamnă a te iubi pe tine însuți, ceea ce se traduce printr-un echilibru psihic și emoțional destul de stabil.

MOTIVAȚIE

De multe ori, liposucția funcționează ca un stimul mental pentru pacient, motivându-l să achieseze la un stil de viață mai sănătos, cu o dietă echilibrată și exerciții fizice incluse în rutina săptămânală. Până la urmă, rezultatele liposucției trebuie întreținute.

Știați că…

Majoritatea persoanelor apelează la liposucție din motive de ordin estetic, însă această procedură poate fi folosită în tratarea anumitor condiții medicale, precum:

  • Transpirația excesive
  • Lipodistrofia – tulburări de metabolizare a grăsimilor
  • Ginecomastia – mărirea anormală a țesutului mamar bărbătesc

Beneficiile liposucției sunt atractive pentru multe persoane, însă medicii atrag atenția asupra confuziilor destul de des întâlnite, pe baza cărora pacienții își formează o idee complet greșită despre această operație estetică:

  • Liposucția nu este un tratament împotriva obezității

Pentru persoanele care se confruntă cu obezitatea, se recomandă parcurgerea unei diete, alternată cu exerciții fizice. Liposucția se recomandă pentru eliminarea depunerilor adipoase rezistente la exerciții fizice.

  • Liposucția nu este un remediu împotriva celulitei

Chiar din contră! Există medici care nu recomandă efectuarea acestei intervenții persoanelor cu celulită.

  • Liposucția nu este recomandată pentru oricine

Liposucția nu este recomandată persoanelor obeze sau care se află în proces activ de slăbire. De asemenea, se cere un anumit grad de elasticitate a pielii, pentru a se putea retrage după operație.

  • Nu se poate îndepărta orice cantitate de grăsime prin liposucție

Medicii recomandă ca numărul de kilograme de care pacienții doresc să scape prin această intervenție să fie sub 10 kg.

Oricât de ușoară ar fi această intervenție și oricât de rapidă ar fi vindecarea, pacienții nu trebuie să omită faptul că liposucția este, totuși o intervenție chirurgicală, care poate prezenta și riscuri. Așadar, este foarte important să se programeze, în prealabil, la un consult și să urmeze întocmai sfaturile medicului.

Aceasta este și cea mai bună metodă de a afla tipul de liposucție la care este cel mai indicat să recurgă. Cât despre clasica întrebare: cât costă o liposucție? – ei bine, prețul va fi, întotdeauna, direct proporțional cu calitatea serviciilor medicale și cu expertiza medicului la care apelați.

Leave a comment