Cum influențează conținutul de calitate o campanie seo

Dacă până acum ceva timp optimizarea SEO a conținutului scris se reducea la introducerea în text a unor cuvinte cheie, într-o formă complet neșlefuită, această tehnică este departe de a mai funcționa. Interesant este că încă mai există (așa zise) agenții de SEO care o practică.

Așadar, dacă agenția cu care lucrezi introduce cuvintele cheie în texte ca nuca-n perete, folosindu-le în forma lor brută, fără nici un fel de coerență și naturalețe, cu siguranță nu ai nimerit unde trebuie. Nu ai nimerit unde trebuie nici dacă content writerii care scriu pentru și despre tine se focusează  prea mult pe cuvintele cheie.

Oricât de ciudat ar părea, în ziua de azi un text bine optimizat SEO este un text cât mai natural. Smart, catchy, dar natural. Google nu mai răspunde pozitiv la textele scrise pentru roboți. De fapt, percepția lui Google asupra unui text de calitate s-a schimbat destul de mult.

Mai exact, pentru Google un text bun este un text care:

  • Este relevant

Relevanța unui text se traduce prin:

  • concordanța dintre pagina pe care este publicat și subiectul textului
  • folosirea, într-o manieră cât mai naturală, a cuvintelor cheie
  • semnalele sociale (distribuția textului pe rețelele de socializare)
  • gradul de interactivitate (comentariile utilizatorilor)
  • lungimea textului
  • felul în care întreg texul este construit în jurul cuvintelor cheie

Ideile expuse trebuie să fie reprezentative pentru cuvintele cheie folosite și să conveargă toate către subiectul central al textului. Mai exact: ți-ai propus să scrii despre case, însă câteva paragrafe din textul tău sunt despre drumuri și mașini. Pe deasupra, articolul va fi publicat pe un site despre electrocasnice.

Ei bine, pentru Google un astfel de text nu va trece testul relevanței. Cu alte cuvinte, nu este content de calitate.

  • Aduce plus valoare

Google vrea să-i ofere utilizatorului care efectuează o căutare texte care să adauge ceva nou bagajului său de cunoștințe și experiențe. Așadar, cu cât un text se diferențiază mai mult de restul conținutului indexat de Google pe același subiect, cu atât mai multe șanse are să ajungă pe prima pagină.

Conținutul duplicat sau reciclat nu este tocmai cea mai bună soluție. Textul trebuie să aducă ceva nou, care să uimească cititorul sau să ofere informații cu greutate, susținute de studii, statistici sau alte surse credibile.

Conform NPR (National Public Radio), experții Google au aduc în discuție încă de acum 2 ani o idee care a stârnit destule controverse: clasificarea conținutului în funcție de veridicitatea și acuratețea informațiilor oferite utilizatorului.

  • Este orientat către utilizator

Un text orientat către utilizator este un text care răspunde cerințelor și nevoilor acestuia.

Cum identifică Google asta?

Dacă în urma unei căutări în Google, după anumite cuvinte cheie, utilizatorul accesează un link și ulterior iese de pe pagina respectivă, dar nu mai accesează alte linkuri recomandate pentru aceeași căutare sau nu mai efectuează o altă căutare asociată cu prima, Google consideră că pe primul link accesat se află un text care îi oferă utilizatorului toate informațiile de care are nevoie. Cu alte cuvinte, cataloghează conținutul în cauză ca fiind unul de calitate.

Oricât de tehnic ar suna denumirea Search Engine Optimisation (SEO), Google face eforturi să-i ofere utilizatorului o experiență cât mai apropiată de cerințele și nevoiel sale. Așadar, este foarte important ca agenția de SEO cu care lucrați să vă poată oferi servicii de calitate, care să răspundă felului în care funcționează algoritmii Google.

O campanie SEO este un proces etapizat și este foarte important să înțelegeți încă de la început cum funcționează și cum vă poate ajuta business-ul.

Leave a comment