Ce culori pot avea pietrele semipretioase si pietrele pretioase?

In momentul in care vrei sa cumperi o bijuterie pentru tine sau pentru o persoana draga tie, mai mult ca sigur aceasta are o piatra pretioasa sau o piatra semipretioasa, sau chiar mai multe astfel de pietre.

Asa cum nu toti suntem specialisti in domeniu, trebuie sa acumulam cat mai multe informatii despre aceste pietre, pentru a alege cele mai frumoase si cele mai pretioase bijuterii pentru noi sau pentru cei dragi noua.

Se pot gasi pietre pretioase sau semipretioase, precum diamantul, safirul alb, zirconul sau cuartul helian, care sa fie incolore, sau se pot gasi pietre pretioase sau semipretioase care sa aiba culoare alba, cum este opalul de exemplu, adularul sau calcedonia.

Sunt insa si astfel de pietre care se gasesc intr-o culoare roz, iar aici amintim turmalina, cuartul roz sau berilul, in timp ce daca stam sa ne uitam dupa pietrele care au culoare galbena, putem aminti topazul, safurul galben, ambra, citrinul. Sunt pietre care au o culoare galben verzui, iar aici trebuie amintit peridotul si turmalina.

Alte pietre care au o valoare foarte mare, sunt cele de culoasre rosie, iar aici amintim rubinul si opalul de foc, in timp ce daca stam sa discutam despre pietrele pretioase si semipretioase care au culoarea violet, mentionam safirul violet si ametistul.

Se pot gasi si pietre pretioase sau pietre semipretioase care sa aiba o culoare verde deschiz, cum ar smaraldul, jadul, crisopazul, amazonitul sau turcoaza, in timp ce pietrele care au culoarea verde inchis sunt safirul verde, smaraldul cu nuante inchise sau malahitul.

Alte pietre pretioase sau semipretioase au culoarea brun – rosu, iar acestea ar fi cornalina sau aventurine, in timp ce pietrele pretioase sau semipretioase de culoare neagra ar fi japsul, cuartul afumat sau onixul. Tot astfel de pietre se pot gasi si de un negru metalic impresionant, cum ar fi hematitele si marcasitele.

Ultima categorie de pietre despre care vom discuta, cuprinde acele pietre pretioase si pietre semipretioase albastre, care sunt extrem de indragite de catre toate doamnele si domnisoarele, iar aici daca discutam despre pietre pretioase sau semipretioase de un albastru inchis, amintim agatul, in timp ce daca discutam despre acele pietre pretioase sau semipretioase de un albastru deschis, amintim safurul, lapis si lazuli.

Ei bine, acestea sunt culorile pietrelor pretioase si a pietrelor semipretioase, iar tu, atunci cand vrei sa cumperi o bijuterie prevazuta cu astfel de pietre, ar trebui sa cunosti informatii despre culorile pietrelor respective.

Greutatea acestor pietre se masoara in carate, iar un carat este echivalentul a 0,2 grame. Mai este iarasi foarte important de precizat faptul ca pe langa greutate, valoarea acestor pietre este data si de alte caracteristici foarte importante.

Conteaza foarte mult si duritatea acestora, iar aici trebuie mentionat faptul ca aceste tipuri de pietre sunt foarte rezistente la zgarieturi, insa in cazul in care sunt lovite puternic, ele se pot sparge foarte usor.

Luciul sau stralucirea, ori sclipirea acestor pietre reprezinta deasemenea o alta caracteristica foarte importanta, de care se va tine cont in momentul achizitionarii bijuteriilor.

Leave a comment