Ce poti face cand o scoala privata nu-ti accepta copilul

Ai crezut ca totul a fost stabilit. Scorurile testului au fost excelente. Avea recomandari pedagogice stralucitoare. Vizita si interviul au mers bine, dar scoala nu ti-a acceptat copilul. Ce faci acum? Iti doresti studii de calitate pentru copilul tau? Scoala particulara sector 1 este la dispozitia ta.

O scoala privata nu este obligata sa accepte copilul tau. Nici nu trebuie sa existe vreun motiv pentru care a refuzat admiterea copilului dumneavoastra. Cum se poate intampla aceasta? Cu siguranta trebuie sa existe legi federale sau de stat care sa guverneze situatia? Nu exista recurs juridic, deoarece scolile private nu primesc finantare publica. Ei se mandresc cu independenta lor. Recunosc pe cine aleg din motive pe care le considera cele mai bune.

De cele mai multe ori, parintii se gasesc in aceasta situatie frustranta, deoarece au crezut ca ar putea alege singuri o scoala privata pentru copilul lor. Desigur, tehnic poti sa o faci. Puteti, de asemenea, sa va scrieti propriul testament sau sa cumparati o casa fara a consulta un avocat.

Dar in ceea ce priveste scoala, trebuie sa angajati un consultant educational profesionist. Un consultant va ofera o bogata experienta pentru o taxa foarte modesta. Desi nu poate garanta ca copilul dvs. va intra intr-o anumita scoala privata, un consultant cunoaste scolile private. El intelege procesul, stie ce sa faca si intrebarile pe care trebuie sa le puna.

Cautati si platiti sfatul expertului de care aveti nevoie. Iata o recapitulare a unora dintre lucrurile pe care trebuie sa le faceti pentru a alege o scoala: Incepeti procesul de cautare in lunile Aprilie / Mai pentru admitere, mai devreme de 14 luni.

Cu toate acestea, daca cititi acest lucru inainte de a incepe procesul de cautare scolara, atunci sfatul nostru ar fi sa incepeti procesul cu cel putin 18 luni inainte. De exemplu, daca doriti ca copilul dvs. sa inceapa clasa a saptea, incepeti procesul de cautare pana la sfarsitul primului sau semestru din clasa a cincea.

Daca cititi acest lucru dupa respingerea cererii copilului dvs., gasiti un consultant educational si explicati-i situatia. Presupunand ca acesta este sfarsitul iernii sau primavara devreme, ar trebui sa mai aveti timp sa gasiti un loc undeva. Intr-adevar, puteti fi surprins de unele dintre optiunile pe care consultantul dvs. vi le prezinta.

Alcatuiti o lista scurta de scoli pentru a le cerceta si vizita. In mod ideal, veti colabora cu consultantul dvs. educational pentru a identifica o lista de scoli care indeplinesc cerintele dumneavoastra. Poate sa puna intrebari pe care ezitati sa le intrebati.

Cercetati si vizitati scolile pentru a vedea daca acestea sunt potrivite. Urmatorul pas este sa vizitati efectiv scolile din lista scurta. Acest lucru nu este optional. Trebuie sa o faci. De ce este necesar? Deoarece acele cataloage superbe si turneele video pe care scolile ti le-au trimis sunt materiale foarte bune pentru relatii publice.

Ei va arata scoala exact asa cum vor ei sa o vedeti. N-ai face o fotografie dintr-o casa folosind cea mai urata camera, nu-i asa? Din aceleasi motive, nu puteti decide care scoala este cea mai potrivita pentru copilul dvs. fara sa o vizitati mai intai.

Leave a comment