Cum ne alegem ceasul cand plecam intr-o calatorie

Toate informatiile din acest articol provin de la expertii dintr-un amanet ceasuri.

Pentru a rezuma o lista cu primele zece ceasuri de calatorie, am decis  sa explicam un arhetip de stil de vizionare si apoi sa mentionam o anumita marca si un model care se potriveste foarte bine acestui arhetip. Aceste exemple nu sunt in nici un caz singurele ceasuri de calatorie insa vom vorbi despre cele mai bune.

Sport Clasic GMT: Rolex GMT-Master II

In timp ce multe ceasuri (inclusiv alte ceasuri din aceasta lista) se incadreaza in aceasta categorie, Rolex GMT-Master II (revizuirea aici) este probabil standardul de aur pentru ceasurile de lux GMT sport. Aspectul bun, durabil si cu o istorie extraordinara, cateva ceasuri capteaza intr-adevar versatilitatea si functionalitatea acestui ceas clasic sportiv, precum si profunzimea si calitatea.

La un nivel de baza, fusul orar din zona GMT ofera timpul intr-un format de 24 de ore. Asta inseamna ca aveti ora locala si un “timp de referinta” pentru a sti (de exemplu) ce ora este acasa. Ceasurile sportive GMT precum Rolex GMT-Master II sunt de asemenea versatile si la moda.

Sigur, se pare ca este o versiune putin diferita a ceasului de scufundare Submariner, dar asta nu este neaparat un lucru rau. Din perspectiva de moda, exista foarte purine lucruri lucruri la care sa nu poti purta acest ceas.

Ceasul analogic Seiko Astron Cronograf

Ceasurile electronice controlate prin satelit, cum ar fi Seiko Astron este un ceas analogic. Poate ca cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le aratam este, in primul rand, faptul ca bateria din interiorul Astronului este incarcata de lumina, deci nu trebuie sa va faceti griji cu privire la moartea unei baterii; si in al doilea rand, ca ceasul se conecteaza la sateliti pentru a actualiza automat ora si fusul orar din ceas.

Astfel, in majoritatea cazurilor, nu trebuie sa va faceti griji cu privire la o baterie descarcata si, de asemenea, nu trebuie sa va bazati pe o sursa de incarcare a bateriilor.

Cronograful Astron de la Seiko adauga mai multe mecanisme complicate fata de vechile tehnologii si este foarte util in calatorii cum ar fi zborurile pentru a prezice timpii de calatorie.

Cronograful este de fapt foarte util atunci cand calatoriti, deci nu este o idee proasta de a cauta ceasuri de calatorie care nu au complicatii cronografice. Conceput pentru a avea un aspect elegant, ceasul Astron nu arata ca un ceas tipic – ceea ce il face chiar mai atractiv ca un simplu ceas de calatorie.

Ceasul  Gronard-Perregaux

Acest ceas nu este neaparat pentru calatorii insa va va afisa ora pe mai multe fusuri orare. Un alt lucru la fel de important este tocmai faptul ca aceste ceasuri au si un design foarte elegant si este foarte bun pentru business. Veti vedea cat este ceasul in mai multe orase si locatii importante de pe glob.

Acest lucru il face sa fie un ceas mai complicat decat altele, insa, cu toate acestea el este preferat datorita calitatii sale incontestable de mai multe persoane in special pentru intalnirile de business.

Leave a comment