Riscuri acoperite si riscuri neacoperite de catre polita RCA

Stim cu totii ca in momentul in care iti cumperi un autoturism, trebuie sa il transcrii pe numele tau, sa il inregistrezi la primarie pentru a plati impozitul anual, dar trebuie sa inchei si o polita de asigurare de raspundere civila.

Aceasta polita de asigurare de raspundere civila auto este obligatorie, asa ca fara ea, nu ai cum sa iesi cu autoturismul pe drumurile publice, pentru ca in caz contrar, in momentul in care vei fi depistat, si cu siguranta vei fi depistat, vei avea de suportat consecintele, si cu siguranta nu vei fi incantate de acest lucru.

Tocmai de aceea, in momentul in care iti transcrii masina pe numele tau, ti se va incheia o polita de asigurare rca, pe care mai apoi va trebui sa o reinoiesti in momentul in care expira.

Nu trebuie sa inchei o polita de asigurare la cea mai scumpa companie de asigurari de pe piata, ci poti sa iti indrepti atentia si spre un rca ieftin, pentru ca tot ce conteaza la urma urmei, este sa ai polita de asigurare platita.

Aceste polite de asigurare pot sa acopere anumite riscuri, insa pot si sa nu acipere anumite riscuri, iar in cele ce urmeaza vom discuta despre acest aspect.

Polita de asigurare rca, acopera numai daunele procovate de catre soferul asigura si care este vinovat pentru producerea accidentului rutier. Deci, o astfel de polita de asigurare acopera doar daunele produse asupra autoturismului, a bunurilor sau a persoanelor cae se afla in autovehiculul pagubit.

Pentru a fi acoperite si daunele produse masinii care apartin partii vinovate implicata intr-un accident rutier, va fi nevoie de incheierea unei polite de asigurare de tip CASCO.

In ceea ce priveste riscurile pe care le acopera o polita de asigurare RCA, acestea ar fi urmatoarele: vatamari corporale sau deces, pagube materiale, pagube care au ca si consecinta imposibilitatea folosirii autoturismului avariat, sau cheltuielile de judecata ale persoanei prejudiciate.

In ceea ce priveste situatiile in care nu se vor acorda despagubiri vom discuta despre mai multe situatii. In primul rand nu se asigura despagubiri in situatia in care pagubele au fpst produse de un autoturism care ii apartine aceleiasi persoane.

Nu se acorda despagubiri nici atunci cand partea de prejudiciu este mai mare decat suma stabilita prin lege, indiferent de numarul persoanelor pagubite.

Nu se acorda despabugibi nici atunci and sumele pe care trebuie sa le plateasca soferul vinovat, in cazul in care acesta a fost imprumutat.

Deasemenea, nu se acorda despagubiri pentru prejudiciile produse datorita faptului ca autoturismul a fost utilizat pentru a se transporta materiale periculoase, sau pentru prejudiciile care s-au produs in momentul descarcarii de marfa, sau in cazul prejudiciilor care au ca si principala cauza folosirea unei masini in timpul unui atac terorist sau intr-o situatie de razboi, iar paguba are legatura directa cu acea cauza.

Asadar, dupa cum se poate observa, sunt anumite situatii in care politele RCA ii pot despagubi pe soferi, dar se gasesc si situatii in care politele RCA nu ii despagubesc pe acestia.

Leave a comment