Tu stii sa iti aranjezi marfa in magazin?

In momentul in care vrei sa iti deschizi un magazine sau un supermarket, trebuie sa tii cont de o multime de detalii importante, pentru ca fiecare detaliu conteaza foarte mult, iar intr-o afacere, micile amanunte fac diferenta.

In primul rand, trebuie sa cunosti magazinele deja existente pe piata, si care reprezinta concurenta pentru tine, din momentul in care apari pe piata, iar tu va trebui sa vii cu produse la un raport calitate – pret mult mai bun, pentru a atrage inca de la inceput, un numar mare de clienti.

Apoi, va trebui sa ai foarte mare grija la modul in care iti vei promova produsele, si la modul in care iti vei expune marfa pe rafturi, pentru ca aceasta sa fie vizibila pentru fiecare client in parte.

Marfa trebuie sa fie asezata pe rafturi in functie de categoria din care face parte, astfel ca putem da ca si un bun exemplu detergentii. Detergentii se vor aseza pe acelasi raft, indiferent de numele producatorului, in timp ce alta categorie de produse se va aranja pe alt raft, si tot asa.

Va trebui ca pentru magazinul tau, sa iti asezi marfa cat mai ordonat pe rafturi, iar produsele sa fie cat mai aproape unul de celalalt. Trebuie sa tii cont si de faptul ca plasarea produselor ar trebui sa se faca si in functie de cat de grele sunt acestea, sau in functie de ce dimensiuni au.

Etichetarea corecta, dar si folosirea anumitor mesaje care sa promoveze cat mai eficient produsul sau produsele din magazine, poate sa reprezinte deasemenea o strategie foarte eficienta prin care vei putea sa atragi un numar mai mare de clienti.

Atunci cand vinzi anumite produse, ar fi indicat sa ai mai multe sortimente pentru fiecare categorie de produs, sa ai acelasi tip de produs de la mai multi producatori, pentru ca in acest fel, clientul va gasi tot ceea ce ii lipseste, si cu siguranta iti va vizita si cu urmatoarea ocazie magazinul.

Referitor la modul in care iti vei expune produsele in magazin, aceasta expunere ar trebui sa fie facuta fie pe vertical, fie pe orizontala, iar produsele care au un volum mai mare, de obicei trebuie sa fie asezate pe orizontala. Foarte multi administratori sau vanzatori aleg sa expuna produsele unul deasupra celuilalt, ceea ce cu siguranta nu este foarte indicat.

In ceea ce priveste cele mai vandute produse, aici putem sa amintim bauturile racoritoare, sau bauturile alcooloce, care trebuie sa fie expuse intr-o zona unde vizibilitatea este maxima, pentru a putea sa fie vazute cat mai rapid de catre clienti. Deasemenea, si ianltimea la care sunt asezate aceste bauturi conteaza foarte mult.

Referitor la produsele de panificatie, acestea trebuiesc asezate pe rafturi speciale, si trebuiesc sa fie ambalate si etichetate intr-un mod corespunzator.

Asadar, dupa cum se poate observa, in momentul in care vrei sa iti deschizi un magazine sau un supermarket, trebuie sa tii cont de o multime de detalii foarte importante, pentru ca totul sa fie perfect, si sa reusesti sa atragi cat mai multi clienti spre afacerea ta.

Leave a comment