Metodele de plata pentru o casa de vanzare in iasi

Dupa mult timp de gandire si batai de cap, v-ati decis sa achizitionati o casa. Acum vine inevitabila intrebare: “Cum platim?”. Majoritatea persoanelor tinere din Iasi si nu numai (toata tara) nu-si permit achizitionarea cu plata cash deoarece salariile din romania nu ofera acest lux. Care sunt posibilitatile? Va voi prezenta cateva modalitati de plata pentru cumpararea caselor mult dorite.

Plata Cash

Dupa cum am mentionat mai sus, majoritatea persoanelor din zilele de azi, nu au un salariu atat de mare incat sa poata economisi cateva mii de euro lunar ca sa cumpere o casa de vanzare.

Singura optiune este sa munceasca in strainatate si sa stranga banut cu banut ca sa ajunga in aceasta postura. Bineineteles, cei care vor avea ocazia sa faca acest, cel mai probabil vor beneficia de un comision si un discount de 10-15%.

Rata prin Prima Casa la www.breazu.ro

Aceasta este solutia pentru care se opteaza cel mai des in prezent. Neavand sansa unei cumparari cu bani gheata, majoritatea tinerilor se aboneaza la serviciile bancare, mai exact un credit pe o perioada de 20-30 de ani in functie de salariul pe care-l au si cat sunt dispusi sa plateasca lunar.

La inceput trebuie sa achitati un avans de 15% in cele mai intalnite cazuri, iar la returnare suma de bani imprumutata plus o dobanda de 2-3% in functie de banca. De luat in considerare ca doar plata actelor se invarte undeva an jurul sumei de 3.000 euro.

Rata la dezvoltator

Aceasta pare a fi cea mai convenabila modalitate de pe piata actuala. Cum multi dintre tineri aleg sa paraseasca tara pentru un job cu un venit mai bun, ofertele acestora cuprind si un angajament „la negru” din care nu vor putea declara veniturile pentru un eventual apel la serviciile bancare existente acum pe piata.

Dezvoltatorul nu te intreaba daca ai lucra cu carte de munca sau nu. Iar daca ati avut un trecut nu prea placut cu banca si nu-ti mai ofera finantare, aceasta modalitate este un alt motiv pentru care trebuie sa o alegi. La aceasta modalitate beneficiati de un comision 0%, plata se face acordand un avans de 10-15% in prima etapa si poate flexibila atunci cand vine vorba de perioada.

Actele se completeaza la notar si garantia va fi apartamentul in sine. In ziua de azi totul este foarte flexibil. Lumea s-a maturizat, tehnoligiile s-au maturizat, bancile s-au maturizat de asemenea. Tot ce trebuie sa faci este sa completezi o cerere de credit online cu doar cateva date de completat despre tine si vei primi raspuns in 24 de ore. Nu mai trebuie sa stai ore in sir la coada sau sa depinzi de o casatorie ca sa poti beneficia de un credit bancar.

Pentru oricare din aceste modalitati de plata optati, trebuie luate in considerare toate avantajele pe care vi le ofera dezvoltator respectiv. Indicat ar fi sa analizati bine piata si sa vedeti dintr-o lista de 3-5 dezvoltator care este cel mai avantajos pentru dumneavoastra in urma negocierilor purtate.

Leave a comment