Paginile mobile accelerate (AMP) in SEO

Paginile mobile accelerate (AMP) se refera la o strategie de construire a paginilor web pentru continut static. Exista trei parti principale ale AMP: AMP HTML, care ajuta la construirea continutului bogat, AMP JS – biblioteca care face pagini AMP HTML si Google AMP Cache, care stocheaza paginile HTML AMP.

Daca iti doresti optimizare seo in Cluj prin Smartseopack.com, intra pe site-ul nostru.

Scopul principal al AMP este sa permita editorilor sa creeze continut care se incarca instantaneu, optimizand astfel experienta utilizatorului si evitand frustrarea care, in general, provine din lagul (intarzierea) de incarcare a paginilor.

Crearea HTML AMP este destul de simpla pentru cineva care are cunostinte HTML de baza. Exista numeroase tutoriale online si mostre de codare care ofera instructiuni cu privire la modul in care pot fi create pagini accelerate.

Utilizati Consola de cautare Google.

Indraznesc sa spun ca acesta este unul din acele instrumente cruciale pe care orice coleg vrednic trebuie sa le aiba pentru a fi un maestru SEO! In afara de oferirea de caracteristici diferite pe care le puteti utiliza pentru a optimiza structura site-ului dvs., acesta este, de asemenea, un instrument destul de precis.

Consola de cautare Google.

Aceasta era instrumentul principal al unui webmaster, pana acum. In momentul de fata se numeste Google Search Console si este un instrument pe care trebuie sa-l utilizati intotdeauna in cadrul SEO. Sa verificam cateva dintre avantajele utilizarii Consolei de cautare Google:

  • Afiseaza cuvintele cheie care conduc traficul spre site-ul dvs. web / blog
  • Obtine notificari de eroare cu crawlere, cum ar fi pagini care nu functioneaza, astfel incat sa puteti avea grija de aceasta problema cat mai curand posibil
  • Verifica profilul de legatura al site-ului dvs. web
  • Verifica gradul de utilizare pe device-urile mobile
  • Va permite sa utilizati instrumentul de dezactivare (aceasta unealta va permite sa trimiteti o lista a tuturor backlink-urilor pe care nu doriti ca Google sa le ia in seama, atunci cand analizeaza site-ul / blogul dvs.)
  • Creeaza date structurate pentru paginile dvs. Trimite si verifica o harta site (sitemap).

Linkuri interne vs. Linkuri externe.

Ori de cate ori este posibil, incercati sa creati linkuri interne la postarile anterioare.

Acesta este modul in care nu numai puteti sa creati valoare si sa adaugati informatii cititorilor dvs., dar si sa creati o structura interna de interconectare care sa usureze accesul la crawlerele motorului de cautare pentru a intelege site-ul dvs. web.

AVERTIZARE:

Nu este recomandabil sa creati linkuri interne catre subiecte care nu au nimic de a face cu ceea ce scrieti de fapt.

Profitati de aceasta strategie de legatura interna pentru a crea linkuri care redirectioneaza utilizatorii catre principalele categorii in posturile in care redirectionarea are sens. Cantitatea trebuie sa fie depasita de calitate!

Ce zici de legaturile externe?

Acestea nu pot avea un impact imens asupra clasamentului SERP. Cu toate acestea, ele informeaza Google ca site-ul / blogul dvs. este o sursa credibila si sigura de informatii pe care utilizatorii le pot utiliza cu incredere.

Intr-adevar, un studiu realizat de compania de marketing Reboot, a incercat sa demonstreze ca exista, de fapt, o corelatie pozitiva intre link-urile de iesire date ale unei pagini si clasamentele reale ale cautarilor.

Reboot a reusit sa creeze ipoteza ca Google poate afla autoritatea unei anumite pagini sau site pe baza altor surse de autoritate cu care se asociaza (prin conectarea la acestea).

Leave a comment