Panouri solare pentru acasa

Odata cu trecerea timpului, preturile pentru consumul de energie termica, dar si preturile pentru consumul de energie electrica au crescut foarte mult, asa ca oamenii au inceput sa caute tot felul de solutii avantajoase.

Unii oameni au inceput sa opteze pentru cate un semineu pentru fiecare incapere a locuintei pentru a incalzi, in timp ce altii au optat pentru centrale pe lemne, insa cu siguranta aceste solutii nu sunt chiar cele mai eficiente.

Cei mai inteligenti si cei mai inspirati oameni insa, au observant faptul ca mai multe fabricute au optat pentru energia electrica si cea termica produsa de catre panourile solare, asa ca au optat pentru acest tip de energie.

Este foarte avantajos pentru o familie ca sa apeleze la aceste panouri solare pentru acasa, pentru ca ele au preturi atractive, si nu mai necesita alte mari cheltuieli in plus.

Pentru acasa, cei care isi doresc, pot opta pentru panouri solare presurizate, sau pentru panouri solare nepresurizate, iar in cele ce urmeaza vom discuta putin despre cele doua tipuri de panouri solare.

Panourile solare presurizate sunt cele mai performante panouri solare dintre toate cele care se gasesc pe piata, iar pretul lor este destul de mare in comparatie de exemplu cu pretul panourilor solare nepresurizate.

Designul acestor doua tipuri de panouri seaman destul de mult, insa daca stam sa discutam strict din punct de vedere constructiv, aceste doua tipuri de panouri sunt total diferite.

Spre deosebire de panourile solare nepresurizate care iarna nu pot sa fie utilizate, panourile solare presurizate pot sa fie folosite fara probleme si pe timpul iernii.

Avantajele acestor panouri sunt destul de multe, insa in cele ce urmeaza vom aminti doar cel mai cunoscute avantaje, si totodata cele mai importante.

Primul mare avantaj ar fi aceal ca ele functioneaza pe tot parcursul anului si nu au nevoie de golire, si pot sa fie amplasate chiar si la sol.

In cazul in care se sparge un tub, sistemul solar nu este afectat, iar materialul folosit la realizarea lor este inoxul alimentar.

Ca si dezavantaje am putea aminti pretul destul de mare fata de pretul panourilor nepresurizate, dar si faptul ca supapa de protectie la temperatura si presiune trebuie schimbata periodic, la 2 – 3 ani de zile, plus faptul ca panoul necesita putina intretinere.

Ei bine daca stam sa discutam despre celelalte panouri solare, si anume cele nepresurizate, putem spune ca ele sunt mai ieftine si pot fi accesibile oricui, si pot sa fie montate de catre orice persoana cu putine abilitati tehnice.

Spre deosebire de cele presurizate, panourile nepresurizate nu au nevoie de intretinere sau consumabile, au piese ieftine de schimb si au o durata de viata care poate ajunge pana la 20 de ani.

Ca si dezavantaje am putea mentiona faptul ca ele iarna nu ofera apa calda, iar daca se sparge un tub, toata apa din bazin se va pierde. Plus de asta, trebuiesc montate la inaltime.

Asadar, acestea ar fi cele doua tipuri de panouri solare care pot sa fie utilizate intr-o gospodarie, iar fiecare isi alege panourile in functie de care considera ca sunt ideale pentru locuinta sa.

Leave a comment