Tipuri de gazduire web

Atunci cand vrei sa iti creezi un site, cu siguranta trebuie sa cunosti faptul ca pentru ca acesta sa poata fi functional, ai nevoie de un serviciu de gazduire web de la Gazduire Enterprise, pentru ca site-ul tau sa fie gazduit.

O astfel de companie care iti poate oferi servicii de gazduire web, dispune de centre de date si de cele mai noi tehnologii, dar si de personal calificat, care sa ajute la remedierea eventualelor probleme.

Mai mult decat atat, echipamentele folosite pentru ca aceste companii sa poata oferii servicii de gazduire web sunt de cea mai buna calitate, fiind din clasa enterprise.

Ei bine, in conditiile in care vrei sa optezi pentru servicii de gazduire web pentru site-ul tau, si nu stii exact ce sa alegi, in continuarea acestui articol vei putea gasi informatii despre tipurile de gazduire web pe care o companie de specialitate ti le poate pune la dispozitie.

Ai putea opta in primul rand pentru un serviciu de gazduire shared, aceasta fiind gazduire cu resurse partajate. Acest tip de gazduire web este cel mai popular si cel mai des intalnit in toata lumea, dar si cel mai avantajos daca stam sa discutam din punct de vedere financiar.

Acest tip de gazduire web, este recunoscut datorita faptului ca pe un singur server sunt instalate mai multe site-uri, care trebuie sa imparta intre ele resursele serverului. Din fericire insa, gazduirea shared nu genereaza mari probleme in cazul in care site-urile nu consuma resurse in mod excesiv.

Din pacate insa, atunci cand optezi pentru acest tip de gazduire web, tu ca si proprietar de site nu ai control privind performanta serverului.

Daca ai de gand sa incerci alt tip de gazduire, poti alege dazduirea dedicate, iar aceasta gazduire este o gazduire web cu resurse garantate, care iti ofera performante si control, datorita faptului ca nu mai ai de impartit cu nimeni resursele site-ului.

Din pacate insa, un astfel de tip de gazduire web poate implica niste costuri foarte mari, si trebuie sa stii si cum sa iti administrezi serverul.

Ai putea sa optezi chiar si pentru un serviciu de gazduire pe un server virtual privat (VPS), care este un server performant comparativ cu gazduirea shared. Din pacate insa, pe langa performantele superioare cu care vine la pachet acest tip de gazduire web, pachetul mai vine si cu preturi destul de mari, iar pentru a administra serverul, sunt necesare si cunostinte tehnice avansate.

Un alt tip de gazduire web spre care ai putea sa te orientezi, este Cloud Hosting-ul, sau gazduirea web in cloud, dupa cum mai este cunoscut acest serviciu. In cazul in care alegi aceasta gazduire web, nu vei avea resurse alocate, ci vei avea posibilitatea sa folosesti oricate resurse iti doresti, iar astfel vei plati doar resursele folosite.

Referitor la acest tip de gazduire web, trebuie mentionat faptul ca este din ce in ce mai apreciat de catre cei care detin site-uri web, insa din pacate are nevoie si de cunostinte tehnice avansate.

Asadar, cam acestea ar fi tipurile de gazduire spre care ai putea sa iti indrepti atentia in momentul in care vrei sa iti creezi un site, iar in functie de nevoi, dar si de buget, vei putea sa iti alegi tipul de gazduire web care consideri ca ti se potriveste.

Leave a comment