Cand ai nevoie de un avocat bucuresti – 5 situatii posibile

O amenda reprezinta o chestiune legala. La fel si un jaf armat. Evident, “acuzatul” in ambele situatii are rol diferit si numai unul va avea nevoie un avocat pentru a se apara in fata instantei. Intre aceste doua extreme, totusi exista o multitudine de chestiuni juridice care pot sau nu sa necesite reprezentare legala. Este o idee buna sa stiti in ce situatii ar trebui sa angajati un avocat bucuresti.

Doua categorii juridice – o scurta explicatie

1. Drept civil – Acest domeniu al legii acopera toate aspectele juridice care nu implica activitati penale sau incalcarea legii. In general o parte da in judecata alta parte pentru a intr-un fel a fost nedreptatita si doreste sa fie compensata pentru aceasta “greseala”. Dreptul civil se refera de asemenea la acorduri juridice, la tranzactii imobiliare, divorturi, custodia copilului si alte situatii similare cand este nevoie de protectie pentru toate partile implicate.

2. Drept penal – Acest domeniu de lege se refera la infractiuni cu incalcarea legilor statului. Procuratura este reprezentata de angajati ai entitatii guvernamentale, iar apararea este gestionata de un aparator – avocat desemnat in mod public sau ales in mod privat de catre cel care este acuzat. In dreptul penal, exista contraventii si delicte (infractiuni mai mari).

Daca va aflati in situatia de a avea de a face cu sistemul legal, probabil ca intelegeti ca cel mai bine este sa angajati un avocat bucuresti foarte bun care sa va sfatuiasca si sa va apere in mod corespunzator in instanta.

Situatii cand puteti avea nevoie de un avocat bucuresti

1. Treceti printr-un divort complex cu neintelegeri. Atunci cand cuplurile nu se inteleg cand se despart, intervine nevoia unui avocat. In general cand exista mai multe bunuri de impartit exista si probleme in aceasta zona. Cand exista probleme legate de proprietati, investitii, economii, asistenta, datorii, aranjamente privind custodia copilului, numai un bun avocat bucuresti va poate sfatui cum trebuie sa procedati.

2. Desfacerea contractului, discriminare sau alte probleme la locul de munca. Exista o multime de legi in ceea ce priveste dreptul muncii si doar un bun avocat bucuresti le cunoaste si poate jongla cu ele. Daca aveti nevoie de o reprezentare juridica foarte buna, atunci mergeti pe mana vialeges.eu – avocat bucuresti.

3. Daca sunteti dat in judecata si puteti pierde bani sau proprietati atunci aveti nevoie de un avocat. Cealalata parte are un avocat, deci trebuie sa va luati si dumneavoastra unul. Cele mai multe astfel de cazuri sunt rezolvate in afara instaneti, dar cu siguranta va doriti un bun negociator pentru cauza dumneavoastra.

4. Acuzatii de consum de droguri. Paratii care angajeaza un avocat bucuresti reusesc sa iasa mai usor din acesta situatie neplacuta, decat cei care nu sunt aparati in instanta. Un procuror va face o pledoarie publica in detrimentul dumneavoastra, motiv pentru care aveti nevoie de un avocat privat.

5. Accident de masina cu raniti. Daca ati fost ranit intr-un accident si nu a fost vina dumneavoastra, compania de asigurari a celeilalte persoane va incerca sa rezolve cazul cat mai repede posibil. Nu faceti asta. De fapt, nu vorbiti niciodata cu un reprezentant al companiei de asigurari pana cand nu consultati prima data un bun avocat bucuresti specializat in vatamari corporale. Este posibil sa nu fiti familiarizat cu legile sau cu ratele de compensare, dar avocatii cunosc toate aceste lucruri.

Leave a comment