De ce să urmezi cursuri PMP înainte de examenul pentru obținerea certificării?

Piața muncii din România se află într-o continuă schimbare, iar certificarea internațională în project management a devenit un adevărat „must-have” în majoritatea domeniilor, fiind chiar unul dintre cele mai importante criterii de departajare la interviurile de angajare. Acest lucru se datorează, printre altele, nevoii din piața noastră de business privind gestionarea corectă a proiectelor și implementarea acestora fără întârzieri sau pierderi financiare.

Cea mai recunoscută certificare internațională în managementul de proiect, la nivel global – și, totodată, și cea mai bine plătită – este certificarea PMP (Project Management Professional). Astfel, interesul pentru susținerea examenului care oferă această diplomă crește tot mai mult în rândul managerilor de proiect din România.

Cum se desfășoară examenul PMP?

Examenul PMP este organizat de Project Management Institute (PMI), instituția internațională care reglementează și oferă certificările în domeniu, iar promovarea sa nu este deloc ușoară. Gradul de dificultate al testării este unul ridicat, candidații având de răspuns la 200 de întrebări de tip grilă într-un timp limită de 4 ore.

De aceea, pentru promovarea examenului PMP din prima, se recomandă urmarea unor cursuri care pot ajuta la asimilarea informației. Iată câteva dintre avantajele pe care le oferă un astfel de curs de management de proiect:

  • Economie de timp

În ziua de astăzi, celebra zicală potrivit căreia timpul înseamnă bani este mai adevărată ca niciodată. Iar pregătirea pentru examenul PMP îți poate răpi destul de mult timp, în vreme ce va trebui ca, în paralel, să dai randament și în activitățile tale obișnuite din viața profesională și din cea personală.

Astfel, poate fi foarte greu să asimilezi toată materia astfel încât să te asiguri că vei promova examenul, însă un curs PMP te-ar ajuta să scazi foarte mult din timpul pe care l-ai acorda în mod normal învățatului.

  • Poți înțelege mai bine informația

Pentru că volumul de informații care trebuie învățat pentru acest examen este extrem de stufos, memorarea teoriei s-ar putea să nu-ți fie de prea mare folos.

În schimb, un curs PMP te poate ajuta să înțelegi toată această informație și să o înveți prin discuții, studii de caz sau exerciții practice, astfel încât să te poți folosi de ea și în activitatea zilnică de la muncă.

  • Vei obține una dintre cele mai importante condiții necesare pentru înscrierea la examen

Una dintre principalele condiții impuse de Project Management Institute pentru înscrierea la examenul PMP constă în deținerea a 35 de ore de pregătire teoretică în managementul de proiect.

Și pentru că foarte mulți dintre project manageri nu sunt ajutați în acest sens de studiile pe care le-au finalizat, participarea la un astfel de curs le poate asigura îndeplinirea condiției de înscriere la examen.

  • Vei susține o simulare a examenului în condiții asemănătoare celor din centrul de testare

Examenul PMP este dificil și mai mult ca sigur îți va da emoții. De aceea, o simulare cu siguranță va fi binevenită pentru că te va ajuta să te familiarizezi cu condițiile din centrul de examen.

  • Poți avea garanția promovării examenului PMP

Una dintre companiile de training din România care organizează cursuri PMP oferă inclusiv garanția promovării acestui examen. Este vorba despre Edu Eupc, care te asigură că, în cazul în care nu reușești să obții certificarea de Project Management Professional din prima încercare, îți va suporta toate costurile reexaminării.

Leave a comment