Fazele programului Orizont 2020 pentru obtinerea finantarii

Cele mai multe dintre solicitarile Orizont 2020 sunt impartite in subiecte. Atunci cand introduceti o pagina de apel pe portalul participant, veti vedea lista tuturor subiectelor care apartin acelui apel. Atunci cand cautati prin intermediul cuvintelor cheie pe pagina de subiecte de cautare, rezultatul este o lista cu subiectele de apeluri deschise iar atunci cand selectati titlul unui subiect, ajungeti pe pagina specifica acestuia. Pe ambele pagini de apel si de subiecte gasiti informatii utile pentru propunerea dvs.

Informatii utile despre programul Orizont 2020

In cadrul paginii apelurilor veti regasi ultimele informatii si actualizari ale apelului. In plus, acolo veti putea afla detalii si privind rezumatul apelului care descrie domeniul stiintific comun sau inovatia pe care temele acestui apel o abordeaza.

Pagina principala include cele mai recente informatii si actualizari ale subiectului, o descriere detaliata a domeniului de aplicare a acestuia, impactul preconizat al proiectelor si tipul acestor conditii si documente tematice, inclusiv criteriile de eligibilitate si evaluare precum si sabloanele pdf ale formularelor pe care le veti avea in sistemul de transmitere electronica.

Programul Orizont 2020 laconseil include fonduri disponibile pentru activitati care vizeaza dezvoltarea unor  noi cunostinte si / sau explorarea fezabilitatii unei tehnologii, a unui produs, a unui proces, a unui serviciu sau a unei solutii noi sau imbunatatite.

In acest scop, acestea pot include cercetarea fundamentala si aplicata, dezvoltarea si integrarea tehnologica, testarea si validarea unui prototip mic la scara larga intr-un laborator sau intr-un mediu simulat.

Proiectele pot contine activitati pilot demonstrative sau limitate strans legate dar care au ca scop demonstrarea fezabilitatii tehnice intr-un mediu apropiat de cel operational. Pentru mai multe detalii, puteti consulta anexele atasate la programul de lucru sau puteti solicita informatii suplimentare de la consultanti cu experienta in domeniul obtinerii acestor fonduri.

Faza 1: Rata de finantare UE

Rata de finantare reprezinta suma forfetara, adica un buget specific de finantare. Studiul de fezabilitate verifica viabilitatea tehnologica / practica precum si viabilitatea economica a unei idei de inovare cu noutate considerabila in cadrul sectorului industrial in care este prezentata.

Activitatile care se preteaza la obtinerea unor astfel de fonduri ar putea include evaluarea riscurilor, studiul pietei, implicarea utilizatorilor, managementul proprietatii intelectuale, dezvoltarea strategiei de inovare, cautarea unor parteneri, fezabilitatea conceptului si altele asemenea.

Faza 2: Proiecte de inovare cu potential ridicat

Finantarea Orizont 2020 poate fi obtinuta si pentru proiecte de inovare care demonstreaza un potential ridicat in ceea ce priveste competitivitatea si cresterea economica a companiei, sustinute de un plan strategic de afaceri.

Proiectele de acest tip ar trebui sa se concentreze asupra activitatilor de inovare precum demonstrarea, testarea, prototiparea, pilotarea, extinderea, miniaturizarea, proiectarea sau replicarea pietei dar pot include si unele cercetari deosebite din afara acestor sectoare. Pentru inovarea tehnologica se prevad niveluri superioare de pregatire tehnologica.

Restrangerile in capacitatea de a creste rentabilitatea intreprinderii prin inovare sunt analizate in timpul fazei 1 si abordate in timpul fazei 2 pentru a creste rentabilitatea investitiilor prevazute pentru activitatile de inovare.

Faza 3: Implementarea solutiilor inovatoare

Sprijinul pentru comercializare promoveaza implementarea mai larga a solutiilor inovatoare si a clientilor si sustine finantarea cresterii prin facilitarea accesului la capitalul de risc public si privat. Aceasta etapa nu va permite finantarea directa dar IMM-urile pot beneficia de masuri si servicii de sprijin indirect precum si de accesul la facilitatile financiare sustinute in cadrul programului Orizont 2020.

Leave a comment