Unde poti vinde si cumpara cryptomonede

Febra tranzactiilor de cryptomonede a luat amploare in ultima perioada, avand in vedere pretul ridicat de care se bucura acestea pe pietele extrabursiere. Exemplul cel mai concludent in acest sens il reprezinte explozia Bitcoin, moneda virtuala care a ajuns la inceputul anului sa fie tranzactionata si cu 18 mii de dolari americani. Unde se va ajunge insa cu aceasta nebunie? Este acesta doar un val pe care trebuie sa-l speculezi sau, dimpotriva, este ceva mai mult decat atat? Noi am spune ca este si una si alta.

Ce este o cryptomoneda?

Sa le luam pe rand insa. In primul rand, trebuie sa stim ce este o cryptomoneda. La modul uzual, aceasta este denumita si moneda virtuala, iar aceasta pe buna dreptate, pentru ca aceasta se poate spune ca nu exista in fizic. Aceasta nu trebuie confundata insa cu moneda eletronica sau banii electronici, care reprezinta banii pe care ii avem cu totii pe card si care se bazeaza pe un depozit initial efectuat de un anumit proprietar.

Spre deosebire de banii eletronici, moneda virtuala nu se regaseste in niciun cont, dupa cum nu exista nici in fizic. Prin urmare, nimeni nu ne poate spune ca a vazut vreodata cum arata o moneda sau o bancnota Bitcoin, spre exemplu.

O alta deosebire fundamentala consta in modul de creare a acestora. Astfel, daca in cazul banilor clasici acestia se tiparesc de catre bancile centrale ale statelor, monedele virtuale sunt create de catre asa-zisi „mineri”, pe baza unor algoritmi si sisteme de criptare bine puse la punct si care, pana la momentul actual, s-au dovedit infailibile. De aici si denumirea de cryptomonede, intrucat acestea se bazeaza pe sistemele de criptare folosite la crearea lor initiala.

Unde pot tranzactiona cryptomonede

In ceea ce priveste tranzactiile, acestea se pot face in mod direct intre detinatorii de cryptomonede. Acestea sunt atent verificate in cadrul unui blockchain, astfel incat nu exista riscul de inselaciune sau falsificare. Tranzactiile se pot efectua prin intermediul portofelelor virtuale, astfel incat toti cei conectati la retea vor sti despre acestea.

Verificarea se face minutios, pe baza informatiilor inscrise in blockchain, astfel ca, la final, toata lumea din retea va sti ce tranzactii Bitcoin s-au efectuat. Acest lucru este valabil la majoritatea monedelor virtuale, principalele lucruri care difera fiind metodele de criptare a datelor. Principiul de creare si de tranzactionare ramane insa acelasi, astfel incat, la final, nu vom avea vreun Bitcoin depus undeva, singurele inregistrate fiind tranzactiilor.

Dace te intrebi unde poti vinde si cumpara cryptomonede, astazi, pe piata sunt o multime de site-uri care tranzactioneaza Bitcoin, Ethereum sau Ripple. Important pentru tine este sa stii care dintre acestea iti ofera incredere, ce comisioane se practica si, mai ales, ce profit iti pot aduce. Totul este sa te interesezi putin inainte, astfel incat sa alegi unde poti vinde si sumpara cryptomonede in deplina cunostinta de cauza.

Leave a comment