iPhone la abonament sau la liber?

In cazul in care doriti sa va achizitionati un nou iPhone cu siguranta v-ati plus intrebarea daca este mai rentabil sa faceti acest lucru la abonament sau la liber? In randurile ce urmeaza va vom prezenta atat avantajele cat si dezavantajele celor 2 optiuni, pentru a o putea alege pe cea care se potriveste cel mai bine nevoilor dumneavoastra.

In cazul telefoanelor la abonament, avantajul este pretul redus de achizitie al telefoanelor, care variaza si acesta in functie de abonamentul ales. Pentru abonamentele cu valoare mare, pretul de achizitie a telefoanelor va fi evident mai mic. De asemenea, un alt avantaj este posibilitatea de achizitie a unei asigurari pentru o suma modica, ce va fereste de cheltuieli ulterioare in caz de furt, deteriorare, etc.

O alta bataie de cap in minus aferenta achizitiilor la abonament este faptul ca in cazul unei defectiuni, reparatia, ca de pilda o inlocuire display iphone 6s Plus nu necesita din partea dumneavoastra decat contactarea operatorului de telefonie si trimiterea telefonului in service.

Exista numeroase oferte si in cazul abonamentelor pe un an insa cele mai bune preturi se pot obtine in cazul semnarii unui abonament pe doi ani. De asemenea puteti opta pentru portare sau prelungirea abonamentului, in cazul in care va intereseaza aceste optiuni. Si in aceste situatii exista numeroase promotii de care va puteti bucura.

Dezavantajul abonamentelor este insa numarul redus de beneficii pentru aceeasi valoare in comparatie cu PrePay-ul. Pentru aceeasi valoare, ca de pilda 6 sau 9 euro, la abonament veti primi cu siguranta mai putine beneficii decat la PrePay. Cu toate acestea si un numar mai redus de beneficii poate sa va asigure totusi necesarul de care aveti nevoie in materie de minute, mesaje si internet daca nu utilizati intens telefonul pe parcursul zilei. De pilda, un trafic de date redus ii poate limita pe cei aflati mereu in miscare, insa daca va aflati frecvent in spatii ce dispun de Wifi, acest lucru nu va reprezenta un impediment pentru dumneavoastra.

In cazul Prepay-ului dispuneti evident, de mai multa flexibilitate in alegerea dumneavoastra si mai multa libertate in gestionarea bugetului lunar alocat telefoniei mobile (de exemplu puteti incarca intr-o luna cu 9 euro iar in alta luna sa doriti sa alocati doar 5 euro, pe cand in cazul abonamentului valoarea acestuia ramane constanta de la o luna la alta).

Principalul dezavantaj in acest caz il reprezinta achizitia la liber a telefonului, ce va rezulta intr-un cost mai mare decat in cazul abonamentului. Cu toate acestea exista optiunea achizitiei in rate pentru cei ce nu dispun de suma integrala, optiune oferita chiar si fara dobanda in cazul unor magazine, banci si institutii de creditare. De asemenea, in cazul in care va schimbati telefonul, il puteti vinde pec el vechi pentru a obtine o suma aditionala de bani pe care sa o folositi la achizitia noului dispozitiv.

In concluzie, in functie de gradul de flexibilitate pe care il doriti dar si de suma initiala de care dispuneti puteti alege oricare dintre cele doua optiuni vi se potriveste mai bine.

Leave a comment