Cum sa te demachiezi corect si ce produse sa folosesti

Fiecare femeie ar trebui să respecte toți pașii în timpul ritualului de demachiere și de asemenea să utilizeze numai produse de calitate – mai ales că este vorba despre pielea feței – una dintre cele mai sensibile părți ale corpului. Dar care sunt produsele care nu ar trebui să lipsească din cadrul acestui proces?

Demachiantul pentru ochi – un must-have

Întrucât zona ochilor este destul de sensibilă, va trebui să folosim un produs special conceput pentru aceasta cum este demachiantul pentru ochi. În ceea ce privește restul feței, putem utiliza un lapte demachiant sau o loțiune demachiantă.

De altfel, dermatologicii recomandă să alegem cu grijă produsele pe care le folosim pe toată durata demachierii. Gama de cosmetice existentă de pe piață ne oferă o paletă variată din care putem alege.

Cel mai bun demachiant

Specialiștii susțin că în afara unor produse de demachiere eficiente, ar trebui să respectăm cu strictețe regulile unei demachieri corecte. Cu siguranță că toate femeile doresc să folosească cel mai bun demachiant de pe piața de cosmetice, dar având în vedere multitudinea de produse existente pe piață, devine din ce în ce mai greu să algi produsul cosmetic. De asemenea, putem utiliza ceai de plante (gălbenele sau mușețel), în prealabil, pentru zona ochilor, considerat adesea chiar cel mai bun demachiant natural

Dar nu doar alegerea unui demachiant eficient este importantă, ci și modul în care îndepărtezi machiajul. Iată câteva sfaturi utile pe care le poți urma atunci când te demachiezi:

  • Înainte de a te demachia, mâinile trebuie să fie curate, așadar nu uita să te speli foarte bine pe mâini
  • Îți poți prinde părul cu o bentiță ca să nu te încurce
  • Indiferent dacă ai folosit machiaj sau nu, dermatologicii recomandă să ne demachiem de două ori pe zi
  • Dacă vrei să îți pui o mască facială, ar trebui să îndepărtezi cu atenție impuritățile
  • Ține cont de compatibilitatea cu tenul tău, așadar dacă ai un ten normal, gras, uscat sau mixt va trebui să alegi cel mai bun demachiant potrivit nevoilor tale
  • Pe o dischetă demachiantă, pune un strop de loțiune sau de lapte demachiant, iar mai apoi întinde-l uniform atât pe față, cât și pe gât, efectuând mișcări ușoare de jos în sus pe obraz.
  • În plus, se recomandă masajul ușor cu vârful degetelor, iar mai apoi cu mișcări circulare, ar fi indicat să începi ritualul de demachiere, mai întâi cu buzele pentru a evita ca rujul să întindă pe toată față. Mai apoi, vom utiliza un demachiant pentru ochi, întinzându-l în zona ochilor rimelați. De preferat ar fi să folosim un produs cu un conținut bogat în vaselină.
  • Pentru a ne curăța tenul cât mai eficient, ar fi bine să ne clătim fața cât mai bine. În plus, putem folosi un gel de curățare pentru a îndepărta cât mai bine imperfecțiunile, dar și pentru a o hidrata, întrucât există anumite produse cosmetice care pot usca pielea foarte mult.
  • Fața va trebui să fie curățată mereu, astfel că întotdeauna va trebui să utilizezi un prosop curat. Poți folosi prosoape de mici dimensiuni pe care să le folosești de maxim două ori. Ai grijă să nu freci puternic fața, ci doar tamponeaz-o ușor după ce o cureți bine.

Pentru un ten impecabil și plin de strălucire, va trebui să nu sărim niciodată peste etapa demachierii.

Leave a comment