Adoptă un stil simplu și elegant. Decorează-ți casa cu mobila scandinavă

O locuință este amenajată sau reamenajată după bunul plac al proprietarului ținând cont de aspecte precum bugetul disponibil, stilul ales și, bineînțeles, ultimele tendințe în materie de design interior. Se pare că stilul nordic a câștigat teren, cel puțin în ultimii ani, astfel că tot mai mulți proprietari optează pentru un astfel de design când vine vorba despre amenajarea casei.

Pentru a crea o ambianță perfectă, ar trebui să acordăm o atenție sporită mai multor aspecte precum modul în care pică lumină, culorile, texturile și, bineînțeles, mobilierul ales.

Unul dintre cele mai populare stiluri este cel scandinav, aflat, de altfel, și în topul preferințelor designerilor de interior. Fiind, de regulă, centrat pe funcționalitate și eleganță – caracteristici pe care le îmbină cu simplitatea și confortul, designul nordic scoate în evidență frumusețea încăperilor.

Alege mobila scandinavă pentru un design luminos

Mobila scandinavă poate fi utilizată în orice încăpere, dar, pentru a te bucura pe deplin de un design luminos și elegant, alegerea corectă a mobilierului este esențială. NORDA este un magazin online care comercializează mobilă nordică la cele mai înalte standarde ale calității pentru toți cei care sunt în căutare de soluții creative de amenajare interioară.

Din gama variată de produse fac parte colecții în stil nordic – corpuri de iluminat și decorațiuni, textile, mobilă scandinavă (canapele, tabureți, birouri, măsuțe de cafea, noptiere, comode) sau piese de mobilier ce constituie adevărate soluții de economisire a spațiului cum ar fi – rafturi sau dulapuri.

Așadar, amenajarea locuinței în stil nordic poate conferi interioarelor senzația unui spațiu mai mare. De regulă, paleta de culori conține nuanțe deschise și pale (albastru, turcoaz, galben, oranj) sau nuanțe calde sau reci de verde. De asemenea, culorile pastelate și albul conferă încăperilor mai multă luminozitate.

Eleganță și simplitate

Stilul scandinav este definit de anumite caracteristici specifice – de pildă, accentul cade pe latura funcțională, dar acest lucru nu înseamnă că aspectul estetic este neglijat, ci dimpotrivă. Elementele de mobilier sunt confecționate din materiale naturale care conferă un design simplu și elegant camerelor de locuit.

Mobila în stil scandinav este una dintre opțiunile preferate de către designerii de interior, datorită multiplelor avantajelor pe care le oferă. În primul rând, le oferă nenumărate variante de a-și exprima creativitatea și talentul pentru ca rezultatul final să fie unul spectaculos. În al doilea rând, spațiul amenajat este unul aerisit, iar designul nu dă senzația de aglomerat, datorită culorilor neutre și accentelor de culoare.

Deseori, de altfel, piesele de mobilier scandinav sunt utilizate în cadrul încăperilor unde nu pătrunde prea multă lumină solară. Însă, exploatându-și imaginația și creativitatea, designerii de interioare pot oferi opțiuni infinite de amenajare.

O altă caracteristică definitorie pentru stilul nordic este apropierea de natură, astfel că, atât elementele de mobilier cât și decorațiunile utilizate sunt confecționate din materiale naturale, cum este, de exemplu, lemnul. Așadar, fie că vorbim despre fag, stejar, mesteacăn, ulm sau păr, mobila scandinavă are linii simple ce îi conferă un design elegant.

Detaliile subtile armonizate cu celelalte particularități ale designului nordic contribuie la crearea unei ambianțe plăcute, oferind posibilități nelimitate de exprimare a personalității proprietarului.

Leave a comment