Asigurarea auto si echiparea pentru iarna a flotei auto, pasi importanti in afacerea ta

Crearea unei flote de autoturisme sau camioane si semiremorci destinate transportului de marfuri ori de persoane poate reprezenta o adevarata provocare pentru un incepator intr-ale afacerii. In primul rand, ai de luptat cu birocratia pentru infiintarea firmei si obtinerea licentelor necesare.

Daca esti taximetrist, vei apela la asociatiile de profil si la primaria locala, in vreme ce, ca transportator rutier, te vei adresa altor institutii, cu arie de competenta jocala, judeteana sau regionala.

Acestia sunt insa doar cativa pasi, pe care ii parcurgem de obicei inainte de infiintarea firmei si dupa epuizarea randurilor de la Registrul Comertului, unde se inregistreaza de obicei companiile nou inregistrate. Adevaratele probleme nu sunt reprezentate insa de obtinerea unor autorizatii de trnsport, ci mentinerea lor si a companiei pe o piata din ce in ce mai concurentiala.

Asigurarea auto, o cheltuiala obligatorie

Daca majoritatea patronilor sunt ingrijorati de starea autovehiculelor si de gasirea de soferi pentru acestea, una dintre primele probleme pe care le avem de gestionat o reprezinta plata asigurarilor si a cheltuielilor conexe pentru o buna functionare a companiei.

Din acest punct de vedere, plata politei RCA reprezinta prima grija pe care ar trebui sa o aiba in vedere un conducator auto si un patron de fiema de constructii ori de transport.

Iar polita RCA, dupa cum stim, difera de la un autovehicul la altul si de la un sofer la altul. Astfel, in momentul in care atingi o anumita varsta, iar cazierul tau nu arata prea curat, polita RCA poate avea valori consistent majorate, date fiind riscurile pe care le comporti in trafic.

Aceasta asigura un minimum de reparatii la masina celui lovit, insa de multe ori nu este de ajuns. De cele mai multe ori, in cazul accidentelor grave, se prra poate ca polita de asigurare RCA a nu acopere daunele produce intr-o coliziune, spre exempli.

De asemenea, trebuie luat in calcul ca, dincolo de ciocnirea sau acrosarea intre doua masini reprezinta un element minor, pe langa masinile care zboara zilnic de pe drumurile nationale, direct in zona de drum. Acesta este momentul in care, pe langa polita obisnuita RCA, poti opta pentru o asigurare de tip CASCO sau, in orice caz, pentru una care sa acopere cat mai multe riscuri posibile.

Plata rovinietei

Dincolo de plata asigurarii, care te fac oarecum imun la anumite riscuri, avem in continuare plata rovinietei. Aceasta se poate face astazi destul de simplu, direct pe sie-ul Directiei Generale a Finantelor Publice Iasi. Iar daca nu ai platit-o, o poti face online, la operatorii stradali ori la cea mai apropiata benzinarie.

Leave a comment