Coroanele rezolva probleme de estetica dentara

Fie din neglijenta, genetica sau doar ghinion, probleme cum ar fi un dinte rupt, un dinte decolorat sau macinat de carii se poate intampla oricui. Cand se intampla este reconfortant sa stii ca dentistul din ziua de astazi are mai multe optiuni la indemana pentru a rezolva problema.

Atunci cand se decide modul de abordare si rezolvare a unei probleme, medicul dentist va lua in considerare mai multi factori: gravitatea afectiunii de pe dinte, dimensiunea fisurii, starea generala de sanatate a danturii, varsta.

Dupa ce toti acesti factori sunt luati in considerare si analizati, ei pot decide asupra unei metode de tratament, de exemplu, coroana, puntea, fatetete sau o simpla plombare pentru a restaura dintele. Una dintre optiunile cele mai versatile este coroana de portelan.

Ce este coroana dentara?

O coroana este, in esenta, un capac care se potriveste peste dintele problematic existent. Atunci cand este montata, coroana arata ca un dinte complet sanatos, natural, ascunzand in acelasi timp complet dintele afectat. In timp ce exista uneori coroane realizate din metale sau plastic, cele mai multe coroane dentare din aceste zile sunt realizate din portelan.

Tipuri de materiale

Coroanele pot fi artizanale, realizate dintr-un numar de diferite materiale, fiecare avand avantaje si dezavantaje. In aceste zile, materialul cel mai frecvent utilizat este portelanul. Cu toate acestea, metalul sau combinatiile cu portelan sunt de asemenea folosite in multe cazuri.

Toate coroanele de portelan sunt favorizate de stomatologi din cauza aspectului lor natural, a puterii, capacitatii de a regla culoarea si capacitatii de a rezista la pete. Cu toate acestea, chiar daca sunt foarte durabile, nu toate coroanele de portelan sunt la fel de durabile si rezistente la uzura precum cele de metal.

Costul unei coroane de portelan sau a unor implanturi dentare iasi poate varia foarte mult intre stomatologi, tip de material si calitatea materialelor de laborator utilizate.

Coroanele metalice sunt foarte puternice si pot dura mult timp. Ele sunt foarte rezistente la ciobire sau rupere. In plus, uneori mai putini dinti existenti trebuie sa fie indepartati prin folosirea coroanelor metalice sau portelan. Chiar daca si coroanele din metal au avantajele lor, evident cel mai mare dezavantaj este culoarea ne-naturala.

Nu este doar o modalitate de a amesteca un metal colorat intr-o gura plina de dinti albi. Cu toate acestea, daca pentru dintii din fata nu pot fi luate in considerare, coroanele metalice sunt uneori o alternativa pentru dintii din partea din spate a gurii.

Leave a comment