Recomandari in alegerea unui motor electric trifazat

De obicei cand vine vorba despre alegeri ce vizeaza segmentul tehnic, cei mai multi au nevoie de ajutorul unui specialist, ceea ce e de inteles. Mai ales legat de alegerea unui motor electric recomandarile expertilor sunt de avut in vedere pentru ca un motor nepotrivit poate pune in pericol intreaga aplicatie.

Exista de altfel si o multime de criterii dupa care ar trebui sa se realizeze selectia. Unii le cunosc cat de cat, altii mai deloc. Sunt insa cateva aspecte pe care fiecare le poate cunoaste cu putina documentare.

Ii vor fi de folos pentru a se orienta personal in directia potrivita. Iata asadar cateva aspecte de care la randul tau te poti folosi pentru a face o alegere inteleapta cu privire la o astfel de achizitie.

Recomandari pentru alegerea unui motor trifazat potrivit pentru fiecare aplicatie

Daca doresti sa te asiguri de buna functionare a aplicatiei ce utilizeaza un astfel de motor, ei bine, trebuie sa te raportezi la mediul in care lucreaza aceasta. Ai in vedere asadar nivelul de temperatura, de praf, de umiditate, daca este sau nu un mediu coroziv si asa mai departe.

In situatia in care motorul dispune de actionare cu inverter, este de preferat sa intrebi specialistul legat de nevoia de a include si ventilatia auxiliara.

Este necesara in principiu aceasta pentru a evita supraincalzirea din momentul in care scade turatia la motor, urmatata de scaderea ventilatiei proprii. Pe https://bracomotoareelectrice.ro ai la dispozitie solutii in acest sens si beneficiezi si de consiliere in caz de nevoie.

De obicei, motoarele care nu vin insotite de ventilatie auxiliara trebuie sa se utilizeze la puteri mai reduse decat cele mentioante pe eticheta lor. Nu este insa o regula aceasta.

In alegerea unui motor electric trifazat potrivit, trebuie sa tii seama de asemenea de inertia sarcinii. Mai exact, te intereseaza sa stii daca aceasta este una greu de invins. Unele aplicatii necesita un cuplu mai mare de pornire. Este de altfel cazul ventilatoarelor.

Odata ca cunosti valoarea acestuia, poti afla si care este  metoda de actionare necesara. Ar putea fi vorba despre stea/triunghi, pornire directa, interver. Anumite situatii solicita supradimensionarea, astfel ca la utilizare sa nu cedeze bobinajul.

Trebuie sa fii constient de faptul ca in timp ce functioneaza, motorul trece prin mai multe sarcini. Este necesar a asigura o sarcina constanta de pana la 95% din ceea ce asigura puterea nominala, adica cea de la ax.

Un urmator detaliu la care e necesar sa te raportezi atunci cand cauti motorul trifazat potrivit se refera la protectiile electrice. Uneori acestea sunt necesare in dotarea motorului pentru a evita suprasarcina. Eticheta motorului precizeaza o anumita valoare a curentului. Raporteaza-te la aceasta pentru a opta sau nu pentru protectie.

Atentie! Nu confunda, asa cum multi o fac, protectiile din tablou cu cele pentru motor. Acestea nu sunt unul si acelasi lucru.

In cazul in care te intereseaza o astfel de achizitie si nu stii de unde e mai potrivit sa o faci, imi mentin recomandarea – https://www.bracomotoareelectrice.ro/motoare-electrice-trifazate.

Leave a comment