Detartrajul cu ultrasunete este o procedura nedureroasa care elimina tartrul si placa bacteriana

Dinții și gingiile sănătoase sunt primul semn al unei ingrijri foarte bune a cavităţii bucale. Oricât ne-am spăla pe dinți și oricât de bune ar fi pasta și periuţa curăţarea danturii nu este perfectă. Pe măsură ce bacteriile se înmulţesc apare și placa bacteriană, tartrul, infecţiile gingivale și bolile asociate unei igiene dentare precare.

Dacă nu sunt îndepărtate la timp tartrul și placa bacteriană ne pot aduce în situația în care ne pierdem dinții unul câte unul și ajungem la implant dentar sau la placă. În orice cabinet stomatologic sau clinică putem solicita, însă, un tip de manoperă stomatologică prin care se îndepărtează rapid tartrul și placa bacteriană: detartrajul dentar.

Un detartraj dentar se poate face manual, cu instrumente stomatologice specifice, sau cu ultrasunete. În urma unui detartraj dentar sunt dislocate toate depunerile de la nivelul dinţilor, fiind eliminate printr-un periaj special ulterior.

În cazul unei proceduri cu ultrasunete după periajul dentar urmează procedura tip air-flow, adică este proiectat sub presiune un jet de apă cu bicarbonat de sodiu pentru a curăţa toate resturile fine rămase în urma procedurilor.

Când dinții sunt curaţi aspectul estetic este îmbunătăţit, se pot descoperi ușor eventuale carii și se pot trata la timp, bolile gingivale nu foarte grave se pot trata şi ele foarte simplu. Ca să aveți toate beneficiile unui detartraj dinți este necesar să îl efectuaţi o dată la șase luni, într-o clinică cu experiență și aparatură de ultimă generație.

Detartrajul cu ultrasunete și igiena orală corespunzătoare asigură dinți sănătoşi și rezistenţi

Dacă se optează pentru un detartraj dinți cu ultrasunete puteți scăpa și de tartrul supragingival, de petele colorate de la nivelul smalţului, dar și de tartrul din şanţul gingival. Detartrajul poate să nu fie suficient de fiecare dată pentru a nu mai avea probleme cu dantura.

De fiecare dată când veți face un detartraj ultrasunete va trebui să aveți grijă și de periaj și de pasta folosită, să vă spălaţi pe dinți cu regularitate și să urmăriți eventuale formări ale tartrului.

Igiena orală este foarte importantă după orice detartraj ultrasunete, el doar elimină o problemă de moment și asigură un zâmbet mai plăcut, atât timp cât îngrijirea danturii va fi una exemplară după.

Oricum tartrul va reapărea la un moment dat, de aceea se recomandă repetarea procedurilor cu regularitate, detartrajul profesional fiind ideal pentru cele mai bune rezultate.

Medicii stomatologi de la Clinica Trident pot efectua oricând un detartraj cu ultrasunete profesional

Când v-ați hotărât să faceți un detartraj vă puteți adresa Clinicii Trident, cu peste 14 ani de experiență și aparatură de ultimă generație, folosită de către medici specialişti cu studii și intervenţii numeroase.

Cu o simplă programare online puteți avea acces imediat la serviciile clinicii, veți găsi mereu un preț bun pentru detartraj profesional. Și dacă tot am amintit de preț, Clinica Trident poate efectua un detartraj periodic cu 280 ron, în cele mai bune condiții. Procedura implică, pe lângă detartrajul cu ultrasunete, și periajul profesional, air-flow-ul și fluorizarea.

Detartrajul cu ultrasunete este calea cea mai simplă către prevenirea bolilor parodontale, nu doare, nu are efecte adverse, este simplu de făcut și implică un minim disconfort. Având linie de sterilizare computerizată, laborator de tehnică dentară și amprentare digitală de calitate Clinica Trident poate oferi oricând cele mai bune servicii la preţuri competitive.

Leave a comment