Fructele de aronia, noul miracol alimentar

In ultima perioada, romanii au devenit mari consumatori de fructe pana nu demult total necunoscute. Astfel, daca toata lumea consuma fructele traditionale, precum mere, prune sau pere, astazi, pe piata au inceput sa apara fructe mai mult sau mai putin exotice, care au fost naturalizate perfect si in Romania.

Prin urmare, avem pe galantare fructele de goji sau smochine si curmale, alaturi de mixuri de seminte si de fructe pe care in alte perioade nu te-ai fi gandit ca le gasesti.

De asemenea, romanii au inceput sa fie preocupati tot mai mult de o alimentatie sanatoasa, in conditiile in care asistam la o avalansa de E-uri pe piata, multe dintre ele cu un efect nociv asupra sanatatii umane.

Ce-i drept, toate acestea sunt valabile in conditiile unui consum in exces, care, ca orice abuz, produce dezechilibre majore in organismul uman. Gasesti aici suc aronia la pret bun.

Ce sunt fructele de aronia

Aronia este un fruct al unui arbust inrudit cu macesul, care traieste foarte bine in zona de vest a tarii. Cunoscuta pentru clima sa blanda, zona Banatului a adoptat foarte bine aceste fructe, care au o culoare mai inchisa decat cele de macese, sucul obtinut din acestea fiind considerat un adevarat miracol pentru sanatate.

Astfel, fructele de culoare violacee aunt bogate in antioxidanti si in vitamina C, dar si in alte vitamine, precum A, B sau K. De asemenea, fructele de aronia sunt bogate in acid folic si in substante minerale, precum magneziu, zinc, potasiu sau chiar calciu. Din acest motiv, nutritionistii recomanda consumul de fructe, dar mai ales de suc natural de aronia.

Mai mult, avand in vedere toate aceste beneficii pentru sanatate, fructele de aronia sunt indicatele pentru persoanele cu o viata activa, care fac miscare si au nevoie permanenta de energie. Astfel, aronia este cunoscut pentru proprietatile sale revigorante, fiind un tonic excelent dupa o sesiune de exercitii la sala.

Nu in ultimul rand, sucul de aronia este bogat in antioxidanti, iar fructele sunt un adevarat diuretic, fiind bogate in fibre si vitamine. Nu degeaba, specialistii numesc fructele de aronia un superaliment, recomandand chiar consumul regulat din sucul acestora.

Date fiind acestea, fructele de aronia sunt recomandate inclusiv in curele de slabire, in conditiile in care continutul bogat in vitamina C atenueaza pofta de mancare.

Mai mult, consumul de aronia s-a observat ca are efecte benefice si asupra pielii, reducand stratul de celulita. Prin urmare, adio sedinte extenuante la sala de fitness ori la saloanele de masaj! Consumul de fructe de aronia va poate reda starea de bine a corpului, fara niciun efort in plus.

Leave a comment