Cand imi trebuie cos fum cazan pe peleti?

La achizitia unui cazan pe peleti este nevoie uneori si de achizitia separata a unui cos fum cazan pe peleti fie pentru ca unele nu sunt prevazute cu acest kit, fie pentru ca uneori este nevoie de prelungiri sau ajustari, deci de alte piese decat cele prevazute in pachetul standard cu care vine dotat cazanul pe peleti.

Cand imi trebuie cos fum cazan pe peleti?

Cazanul pe peleti este una dintre cele mai bune alegeri pentru incalzirea locuintelor sau a cladirilor.

Pentru ca acest tip de cazan necesita o camera speciala si amplasarea lui dupa anumite reguli, de foarte multe ori nu este suficient kitul pentru fum cu care el vine dotat deja. De aceea, in aceste cazuri este nevoie sa achizitionam separat cos fum cazan pe peleti.

De multe ori este nevoie de de o prelungire kit evacuare cazan pe peleti, deoarece pozitia in care aceasta a fost pus este departe de locul in care poate sa fie scos afara cosul de fum pentru cazan pe peleti.

In acest sens, magazinele de specialitate va pun  la dispozitie, kituri de prelungire pentru evacuare cazan pe peleti de un metru lungime sau 50 de centimetri cu diametrul de 80 de centimetri.

Ce alte piese mai sunt necesare pentru montajul unui cos fum cazan pe peleti?

De asemenea, tot la magazinele de specialitate precum shop-einstal.ro gasiti si alte produse care sa va ajute la prelungirea sau montarea unui cos fum cazan pe peleti. Spre exemplu, gasiti coturi de evacuare cu diametrul de 80 de centimetri in unghi de 45 de grade sau de 90 de grade.

Cosul fum cazan pe peleti trebuie sa aiba intotdeauna la final un terminal care sa nu permita pasarilor sau obiectelor purtate de vant sa intre pe cos. Nu au fost putine cazurile in care cazanele s-au avariat grav pentru ca au intrat pasarele sau frunze uscate aduse de vant, pungi purtate de vant sau hartii.

Pentru evitarea acestor accidente, este bine ca in captul cosului de fum pentru cazanul pe peleti sa fie montat un terminal din inox fie vertical fie orizontal.  Tot pentru montajul cosului de fum se gasesc si teuri de condens, si ele cu diametrul de 8 centimetri (80 de milimetri).

Aceste componente au o durata de viata foarte mare, nu necesita mentenanta si daca nu suporta accidente mecanice sau chimice din exterior, nu trebuiesc schimbate decat atunci cand se schimba cazanul pe peleti.

Pentru montarea lor este necesar sa lucrati cu un instalator profesionist deoarece sistemul trebuie sa fie unul integrat, sa functioneze ca un tot unitar si nu pe bucati. Pentru aceasta, experienta si cunostintele unui instalator sunt absolut necesare.

In cazul in care nu aveti cum sa colaborati cu o firma de instalatii, puteti sa cereti detalii si sfaturi personalului angajat in magazinele de specialitate care vand asemenea dispozitive.

In functie de cazanul pe peleti, de amplasarea lui, acestia va pot ajuta sa faceti cea mai buna alegere si cea mai sigura pentru casa dumneavoastra. Intotdeauna cereti sfatul specialistului.

Leave a comment