Compartimentare pentru birouri: sfaturi și recomandări

Atunci când ai în plan amenajarea spațiului de birouri, trebuie să ții cont de faptul că acesta va influența semnificativ starea de spirit a celor care vor petrece mult timp în interior.

Astfel, pentru a asigura un mediu de lucru plăcut, optează pentru piese de mobilier de calitate, pentru nuanțe deschise și calde, pentru mai multă verdeață și, de ce nu, pentru metode moderne de compartimentare.

Ce presupune compartimentarea unui birou?

Compartimentarea este modul prin care, cu ajutorul unor pereți, un spațiu poate fi împărțit și organizat astfel încât să fie mai eficient. De exemplu, un open space poate fi ușor transformat în mai multe zone cu ajutorul unor pereți mobili.

De asemenea, poate primi o zonă de recreere modernă cu ajutorul pereților demontabili, iar dacă în sala de ședințe este nevoie de mai multă intimitate, aceasta poate fi asigurată de panouri glisante din sticlă.

Probabil că acum îți pui întrebarea: Dar compartimentarea nu se poate face cu pereți de cărămidă, BCA sau alte astfel de materiale de construcții? Ba da, se poate. Însă această metodă este una învechită, ce presupune costuri substanțiale cu materialele și manopera, zgomot, timp pierdut și murdărie.

Compartimentarea modernă a birourilor se efectuează cu produse performante, create din materiale de calitate, ce se întrețin ușor și asigură un aspect plăcut întregului loc. În aceasta se utilizează panouri, iar sistemele pe care acestea se prind sunt unele special concepute pentru a asigura durabilitatea și ușurința în manipulare.

Ce metode de compartimentare moderne există?

În prezent, se remarcă trei tipuri de compartimentări birouri: cele cu pereți glisanți, cele cu pereți mobili și cele cu pereți demontabili. Marile companii optează tot mai mult pentru compartimentare cu pereți mobili, aceștia fiind ușor de montat, ușor de întreținut și, în cazul în care afacerea se dezvoltă și necesită un spațiu mai mare, ușor de demontat și de transferat într-o nouă locație.

Pereții glisanți sunt, de asemenea, preferați în firmele mari, oferind un aspect modern încăperilor în care sunt montați. Aceștia mai sunt cunoscuți și sub numele de pereți pliabili, panourile creând un aspect perfect plan atunci când sunt închise. Acestea pot fi suspendate de-a lungul unei șine de tavan sau pot fi manevrate printr-un sistem de șine de podea.

Toate cele trei tipuri de pereți se găsesc fabricate din diverse materiale și pot fi personalizate în funcție de cerințele proprii. Mai exact, fiecare panou poate fi finisat la alegere astfel încât să se potrivească oricărui stil de design de interior: melamină, vinil, printuri digitale, oglinzi, vopsea etc.

Unde poți găsi pereți pliabili și pereți demontabili?

Tot mai multe firme pun la dispoziția clienților metode moderne de compartimentare. Dintre acestea, Office Nova Concept se remarcă prin calitatea înaltă a serviciilor și produselor pe care le oferă și prin gradul de implicare în proiectele de amenajare.

Specialiștii Nova Concept sunt alături de client încă din etapa de planificare, oferindu-i cele mai bune soluții, adaptate în funcție de dorințele, așteptările și obiectivele sale.

Intră pe novaconcept.ro și descoperă variantele de pereți pliabili și pereți demontabili! Fie că optezi pentru pereții mobili Flexio sau Visio, ori pentru cei demontabili de la Maars, vei obține spații pline de personalitate, moderne și practice!

Leave a comment