Cum se obtine machiajul de seara perfect?

Machiajul de seara se deosebeste de machiajul de zi, atat prin gama de produse de la Make Hot folosite, cat si prin tehnica de machiaj, care se foloseste atunci cand avem un eveniment important, care are loc intr-un cadru unde un asemenea machiaj este potrivit. Daca suntem pasionate de makeup, il putem face singure, acasa.

Realizarea machiajului de seara

Realizarea machiajului de seara necesita ceva mai mult timp in comparatie cu realizarea machiajului de zi, din cauza faptului ca vom folosi mult mai multe produse, pentru ca vom fi mai atente la detalii si pentru ca ne vom folosi de acesta pentru a corecta diferite imperfectiuni ale tenului sau ale trasaturilor (marirea ochilor, a buzelor, ingustarea nasului sau a fetei etc).

Tehnici de realizare a machiajului de seara

De precizat este faptul ca tehnicile de realizare a machiajului de seara difera foarte mult in functie de rezultatul pe care dorim sa il obtinem:

  • In cazul in care dorim accentuarea ochilor, atunci putem opta pentru un look „cat eye” si gene false dramatice.
  • In cazul in care dorim un ten perfect si o fata impecabila ca forma, ne bazam pe tehnica „contouring” (aceasta tehnica este perfecta tinand cont ca ea creaza umbre cu ajutorul bronzerului, pentru obtinerea formei pefecte a fetei).
  • Tot in cazul in care ne dorim un ten perfect putem opta pentru tehnica „strobing” (care ne ajuta sa ii oferim luminozitate tenului, in punctele unde si in mod natural ajunge soarele, cu ajutorul iluminatoarelor).
  • In cazul in care dorim accentuarea buzelor, putem alege sa folosim un machiaj „ombre”, ceea ce inseamna ca pe exteriorul buzelor vom folosi o nuanta mai inchisa, dupa care spre interior nuanta devine din ce in ce mai deschisa. In acest fel, buzele vor parea mai voluminoase.

Pentru machiajul de seara in 2019, in mod evident doua produse sunt inca in trend, iar acestea sunt rujul rosu si tusul de ochi pentru „cat eye”. La fel si de utilizate sunt si iluminatoarele, care sunt un must-have pentru orice femeie isi doreste sa aiba o aparitie de senzatie.

Factorii care influenteaza alegerea unui anumit tip de machiaj de seara

In momentul in care ne alegem machiajul de seara, este necesar sa tinem cont de tipul de ten, dar si de forma ochilor. De-asemenea, mentionam faptil ca atunci cand ne referim la tipul de ten, discutam despre un ten normal, un ten mixt sau un ten gras.

Totodata, discutam si de un ten tanar sau despre matur. In functie de toate aceste aspece este important sa ne alegem in primul rand fondul de ten, dupa care sa stabilim cat de mult blush/bronzer/pudra folosim, si ce nuante alegem.

In momentul in care vine vorba despre forma ochilor, trebuie sa fim atente daca forma pe care o avem este compatibila cu machaijul de seara normal, cel „cat eye” sau cel smokey. Ca regula generala, precizam faptul ca machiajul „smokey eyes” este compatibil cu aproape toate tipurile de ochi.

Cat dureaza realizarea unui machiaj de seara?

In functie de tipul machiajului de seara (clasic, „cat eyes” sau smokey eyes”), acesta poate fi realizat in aproximativ o ora sau chiar in mai mult timp (exista femei care au nevoie de doua – trei ore pentru a se machia).

Machiajul care are nevoie de cel mai scurt timp pentru a fi finalizat este machiajul „smokey eyes” clasic. Pentru a realiza un astfel de machiaj folosim doar doua nuante de fard pentru ochi, iar in cazul in care acestea sunt inchise nu mai este nevoie nici sa aplicam tusul de ochi.

Leave a comment