De ce este mai utila incalzirea radianta prin pardoseala decat incalzirea clasica?

In momentul in care va construiti o casa, sau cand va cumparati un apartament si doriti sa il amenajati dupa bunul plac, cu siguranta atunci cand vine vorba despre incalzire, trebuie sa luati o mare hotarare.

Alegeti incalzirea clasica, cu calorifere in fiecare incapere, sau optati pentru automatizari incalzire in pardoseala 2019, pentru a va bucura de beneficiile incalzirii prin pardoseala?

Cei mai multi proprietari de locuinte, opteaza pentru incalzirea prin pardoseala, asa ca daca nu sunteti inca decisi, in cele ce urmeaza, veti descoperi cateva dintre avantajele acestui tip de incalzire a locuintei.

  1. Este necesar un echipament mai mic

Sistemele conventionale de aer fortat necesita o multime de componente, cum ar fi canalizarea in fiecare camera. Aceasta trebuie mentinuta pentru a functiona in mod optim. Conducta este dificil de reparat si reparatia este prea costisitoare.

Dar sistemele radiante de incalzire prin pardoseala nu au nevoie de conducte. Aceasta inseamna ca nu au nevoie de registre, radiatoare, orificii sau alte componente care sunt asociate cu sistemele de incalzire conventionale. Nici un sistem de cuptoare nu este necesar. Mai putine cantitati de componente inseamna ca costul de intretinere este mult mai mic.

  1. Sunt silentioase

Sistemele de incalzire radiante sunt ideale pentru cei care iubesc pacea si linistea. Nu veti auzi aerul suflat in casa, deoarece acestea functioneaza in tacere. Veti realiza sunetul sistemelor de incalzire conventionale numai atunci cand veti experimenta tacerea radiatoarelor de incalzire prin pardoseala.

  1. Usor de rulat

Odata instalat un sistem radiant, este usor de intretinut. Unele companii ofera garantii lungi, cu o durata de 30 de ani. Puteti rula usor sistemul cu ajutorul unui termostat programabil sau folosind termostate inteligente, astfel incat sa il puteti controla la fel ca orice alt sistem de incalzire.

  1. Obtineti mai multe optiuni pentru proiectare

Pe masura ce intregul sistem nu este vizibil, nu trebuie sa va ocupati de radiatoarele inestetice. Cele mai moderne dintre radiatoare ocupa spatiu si pe pereti, lasand mai putine optiuni de design. Peretii pot fi decorati fara obstacole. Aveti de ales sa mergeti pentru ziduri pline de picturi sau sa faceti o declaratie de design cu stilul minimalist.

  1. Este o metoda mai sigura de incalzire

Sistemul de pardoseala nu este expus, deci nu trebuie sa va temeti de faptul ca copiii mici sunt raniti de suprafetele fierbinti sau de marginile ascutite ale radiatoarelor.

  1. Incalzirea prin pardoseala este usor de instalat

Acest tip de incalzire poate fi instalata cu usurinta, mai ales daca faceti acest lucru atunci cand locuinta dvs. este construita recent sau cand este renovata.

  1. Eficienta energetica

Cel mai mare avantaj insa al acestui tip de incalzire, este eficienta energetica, astfel ca aceasta incalzire este cu aproximativ 30% mai rentabila decat sistemele cu aer fortat.

Asadar, acestea sunt doar cateva dintre marile avantaje cu care vine la pachet un sistem de incalzire prin pardoseala a locuintei. Cu siguranta, cunoscuand aceste beneficii, nu veti mai dori sa luati in calcul si alte variante de incalzire a locuintei.

Leave a comment