Sfaturi utile pentru alegerea unei masini de gaurit si insurubat

Indiferent ca locuiti la bloc sau la casa, ca sunteti un adevarat mester sau o persoana careia ii place sa repare mobilierul sau alte lucruri pe langa casa, cu siguranta trebuie sa detineti cateva scule electrice, asa ca va recomandam sa va indreptati atentia si spre masini de gaurit si insurubat.

In urmatoarele randuri ale acestui articol vom prezenta cateva sfaturi utile care va vor ajuta sa faceti cea mai buna alegere in ceea ce priveste alegerea unei asemenea masini de gaurit si insurubat.

Puterea

In mare parte, cam toate masinile de gaurit si insurubat care au designul de tip pistol, utilizeaza motoare universale, adica motoare care sunt capabile sa se alimenteze atat cu curent electric alternativ cat si cu curent electric continuu.

Un astfel de motor este capabil sa permita trecerea rapida de la alimentarea de la priza la cea pe baterii fara sa fie nevoie de utilizarea unor redresoare, alternatoare sau surse in comutatie.

In cazul in care este posibil, ar fi indicat sa alegeti un motor fara perii (brushless) pentru ca un asemenea motor are o durata de viata mai mare, are de-asemenea o eficienta mai buna si un nivel de zgomot mai mic decat modelele cu perii.

Apoi, precizam faptul ca pentru mediul casnic, o masina de gaurit si insurubat care are puterea cuprinsa intre 500 si 900 W si un cuplu intre 15 si 35 Nm, reprezinta o alegere ideala. Veti putea gauri materiale foarte dure cum ar fi zidaria, aliajele metalice dure, betonul, etc.

Turatia

Numarul de rotatii pe minut este deosebit de important dat fiind faptul ca nu toate materialele se comporta la fel in momentul gauririi. De cele mai multe ori, cumparatorii neavizati sunt tentati sa se uite doar la turatia maxima, insa aceasta este utila doar in cazul materialelor moi si a gaurilor care au un diametru redus.

Daca doriti sa efectuati gauri in materiale precum metal, zidarie sau daca aveti nevoie de gauri mari, turatia minima are o importanta mult mai mare, pentru ca doar aceasta va garanteaza ca puteti lucra in cele mai bune si mai sigure conditii. Pentru utilizarea in gospodarie, o masina care incepe de la 200 – 300 rpm si care poate ajunge pana la 1200 – 1500 rpm. este ideala.

Alimentarea

Alimentarea masinii conteaza foarte mult, astfel ca va puteti indrepta atentia spre masini de gaurit si insurubat cu acumulator, sau spre masini de gaurit si injurubat cu fir.

Optiunea alimentarii de la priza este cea mai ieftina, dat fiind faptul ca producatorul a renuntat la acumulator, insa aceasta este mai greu de utilizat in spatii stramte, si nu poate fi utilizata acolo unde nu este sursa de energie electrica.

Alimentarea cu ajutorul unui acumulator este cea mai populara in prezent, pentru ca o asemenea masina ofera un mai mare spatiu de miscare, insa din pacate, o asemenea masina daca nu are un acumulator de rezerva va poate incurca planurile, pentru ca se poate descarca fix atunci cand aveti mai mare nevoie sa o folositi. Avand insa un acumulator de rezerva, lucrurile nu vor mai sta deloc rau.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai importante lucruri pe care ar fi indicat sa le luati in considerare in momentul in care intentionati sa cumparati una din multimea de masini de gaurit si de insurubat.

Leave a comment