Cum a inceput povestea de succes a brandului Jaguar

Jaguar  este un vehicul de lux marca Jaguar Land Rover, un producator britanic multinational de autovehicule , cu sediul in Whitley, Coventry, Anglia. Jaguar Cars a fost compania care a fost responsabila pentru productia de masini Jaguar pana cand operatiunile sale au fost complet imbinate cu cele ale Land Rover pentru a forma Jaguar Land Rover la 1 ianuarie 2013.

In prezent pot fi vazute pe strada aproape toate modelele de Jaguar mai noi de 1990, precum si masini de colectie. Sunt disponibile de asemenea, piese auto pentru Jaguar pentru foarte multe modele, astfel incat piesele sa fie mereu schimbate la timp. Inlocuirea pieselor la timp face ca masina sa fie sigura si rezistenta conform standardelor sale de functionare.

In 1990 Ford a achizitionat Jaguar Cars si a ramas in proprietatea acestei companii pana in 2008. Ford a vandut atat Jaguar cat si Land Rover. A fost creat Jaguar Land Rover ca o filiala a companiei holding. La nivel de companie, in 2013, Jaguar Cars a fost unita cu Land Rover pentru a forma Jaguar Land Rover Limited ca unica companie de proiectare, productie, vanzari si proprietar de marca atat pentru vehiculele Jaguar, cat si pentru Land Rover.

Incepand cu epoca Ford, Jaguar si Land Rover au folosit instalatii de proiectare comuna in centrele de inginerie din Whitley din Coventry si Gaydon in Warwickshire, iar masinile Jaguar au fost asamblate in uzinele de la Castle Bromwich si Solihull.

Compania Swallow Sidecar a fost fondata in 1922 de doi pasionati de motociclete, William Lyons si William

Jaguar a aparut pentru prima data in septembrie 1935 pe masini de doua locuri. La 23 martie 1945, actionarii SS Cars, in adunarea generala, au convenit sa schimbe numele companiei in Jaguar Cars Limited.

Jaguar si-a castigat renumele producand o serie de masini sport atragatoare de succes, Jaguar XK120 (1948–54), Jaguar XK140 (1954–57), Jaguar XK150 (1957–61) si Jaguar E-Type (1961–75) ), toate fiind sport si elegante in egala masura. Masinile sport au avut succes in competitii internationale.

Baza succesului lui Bill Lyons in urma celui de-al doilea razboi mondial a fost motorul cu sase camere, conceput inainte de razboi si realizat in timp ce inginerii de la fabrica Coventry isi imparteau timpul intre supravegherea incendiului si proiectarea noii centrale.

Avea un cilindru emisferic cu flux transversal, cu supape inclinate initial la 30 de grade (intrare) si 45 de grade (evacuare) si ulterior standardizat la 45 de grade atat pentru intrare, cat si pentru evacuare.

Designerul principal, William “Bill” Heynes, asistat de Walter “Wally” Hassan, a hotarat sa dezvolte unitatea Twin OHC. Bill Lyons a fost de acord cu modificarile sugerate de Hassan, iar masinile produse au avut un nou succes.

Masinile Jaguar sunt recunoscute pentru robustete in primul rand. Chiar daca sunt masini sport, materialele constructive sunt foarte rezistente si durabile, la fel si piesele folosite. In plus, stabilitatea oferita, face ca aceste masini sa fie folosite in special de cei cu un stil mai sportiv si apreciate de iubitorii de viteza.

Leave a comment