Cu porumbeii la vaccin – cand trebuie sa le faci?

Unul dintre subiectele dezbatute printre columbofili este cel legat de momentul potrivit pentru a-i vaccina pe porumbei. Departe de a fi simplu cum isi inchipuie unii – in sensul ca doar cumperi vaccinul si ii intepi, acest proces este ceva mai complicat de atat.

E important de stiut ca fiecare tip de porumbel va reactiona diferit la vaccinurile pe care le gasesti pe piata. Conteaza cum raspunde sistemul imunitar al acestora, printre altele.

Trebuie sa stii ca prin cel realizat le vei oferi protectia de care au nevoie pentru o anumita perioada de timp. Sunt si altii factorii fata de care trebuie sa fii atent atunci cand ii vaccinezi.

  • Conteaza starea lor de sanatate

Daca nu stiai inca, inainte de a administra orice vaccin pentru porumbei este necesar sa ii tratezi de orice afectiune de care sufera acestia. Ca sa ai siguranta ca porumbelul va avea o imunitate excelenta dupa ce ii faci vaccin, asigura-te deci ca acesta este nestresat, in forma, sanatos.

  • Este important si mediul in care traieste

In ceea ce priveste locul din care ar trebui sa cumperi vaccinurile, recomandarea mea este sa alegi mereu produse de calitate. Ai deci in vedere un reper sigur in acest sens, cum este magazinul de profil produsecolumbofile.ro despre care vei mai auzi.

De altfel, poti sa mai afli si alte lucruri interesante de la experti in domeniu, te pot pune in tema legat de alegerile optime pe care le poti realiza atat vizavi de aceasta problema, cat si privind alte tratamente, produse si accesorii pentru acestia.

Stiai ca sunt sanse ca vaccinul sa aiba efect daca este administrat cand porumbeii sunt stresati sau cand temperaturile sunt extreme? Gradul de imunitate dat acestora va fi unul extrem de scazut sau chiar inexistent!

Ca sa ai siguranta ca nu faci totul degeaba, evita sa vaccinezi porumbeii vara sau iarna, cand e fie prea cald, fie prea frig. Decat sa ai surprize neplacute, mai bine tii cont de ce am scris mai sus. In astfel de contexte, vaccinurile nu iti ofera garantia ca functioneaza.

Nu doar momentul in care il faci sau de unde il cumperi conteaza. E foarte important si cum depozitezi vaccinul. Trebuie sa il mentii la o valoare recomandata de temperatura.

Mai e problema ca poate tu esti atent, dar nu stii cum a fost depozitat de magazin. Din nou, ProduseColumbofile.ro este o recomandare, datorita atentiei sporite acordate detaliilor de acest fel.

Gasesti tot in acest magazin si alte solutii eficiente, din linia celor profesionale care te vor ajuta sa cresti porumbei sanatosi. Iti pune la dispozitie si produse pentru porumbei Belgica de Weerd. Acestea constau in tratamente diverse, in functie de problema de sanatate a acestor pasari. Pentru fiecare articol comercializat in parte, specialistii ofera specificatii, indicatii de administrare si recomandari diverse, un plus important pentru tine.

Tine cont de cele mai sus mentionate cu privire la vaccinul pentru porumbei si asigura-te ca procedezi corect indiferent de situatia cu care te confrunti cand vine vorba despre cresterea acestora.

Leave a comment