Lumanari electrice pentru o nunta ca in povesti

Cate dintre noi nu ne-am dorit in viata noastra sa mergem la o cina romantica, alaturi de persoana iubita, in care vinul bun si deserturile sofisticate sa fie acompaniate de o muzica buna si lumina lumanarilor?

De asemenea, majoritatea evenimentelor speciale din viata noastra sunt insotite de lumina lumanarilor. De la botez la nunta, toate acestea sunt strans legate de simbolistica lumanarilor, care stau aprinse pe tot parcursul ceremoniilor.

Nu in ultimul rand, an de an, nu exista tort fara lumanari, in care sarbatoritul sa sufle pentru a-si pune o dorinta care sa-l calauzeasca cel putin pana la urmatoarea aniversare.

Ei, bine, toate aceste mici bucurii generate de lumanari au suferit cu timpul numeroase schimbari care nu le-au stirbit insa nimic din frumusete. In aceasta categorie se inscriu si lumanarile electrice, o inventie recenta, care nu reprezinta insa neaparat un lux, ci o necesitate.

La ce folosim lumanari electrice?

Aparitia acestor lumanari electrice a fost vazuta la inceput ca un lux pentru unii, ori ca un semn de excentricitate pentru altii. Astfel, banalele lumanari, in loc sa ne bucure cu caldura si cu lumina lor, aveau atasat in varf un bec, parand mai degraba un kitch, decat o necesitate.

Cu timpul insa, vom vedea ca tot mai multi oameni folosesc lumanari electrice. In special daca mergem la marile restaurante, la terase si chiar in biserici, vom gasi lumanari electrice, pe langa cele cateva aprinse de preoti si principalii invitati la eveniment.

Caci atunci cand vorbim despre lumanari electrice, vorbim, in primul rand, despre schimbarea regulilor in ceea ce priveste organizarea de evenimente in spatii publice. Nu trebuie uitat ca multe edificii au fost mistuite de flacari de-a lungul timpului, una dintre cauze fiind si folosirea lumanarilor.

De asemenea, am asistat la numeroase tragedii colective, in care zeci de persoane si-au pierdut viata sau au suferit rani grave din cauza flacarilor. Prin urmare, si legislatia in privinta folosirii focului deschis in spatii publice a suferit schimbari drastice, cu amenzi pe masura pentru cei care nu le respecta.

Acesta a fost momentul in care majoritatea agentilor economici au recurs la inlocuirea lumanarilor clasice cu lumanari electrice, spre exemplu. Iar printre primele care s-au aliniat la aceste norme au fost barurile si restaurantele.

Prin urmare, nu trebuie sa privesti ca pe ceva ciudat palpairea unei lumanari elecrice atunci cand esti invitat la o nunta sau un botez, spre exemplu.

Chiar si mirii, atunci cand vor intra in restaurant, vor fi rugati sa stinga lumanarile imense pe perioada petrecerii, nu atat pentru eliminarea fumului, ci pentru a evita orice risc de incendiu.

Leave a comment