Actualizarea si expirarea unui domeniu web

Inregistrarea domeniilor web nu este atat de complicata precum pare, trebuie doar sa ai un punct de plecare, respectiv cateva nume care sa coincida cu brandul tau. Domeniile web reprezinta practic numele site-ului tau, impreuna cu extensia acestuia. Extensiile se aleg in functie de pretul lor, dar si de limba in care vei posta pe site-ul tau.

Cum se poate actualiza numele detinatorului unui domeniu web? Aceasta procedura se face aproape la fel cu cea a modificarii adresei de e-mail, doar ca ai nevoie si de o cerere. Schimbarea acestui nume este putin dificila, datorita faptului ca ai nevoie de o hotarare judecatoreasca ce corespunde cu cererea ta, asta daca esti persoana juridica.

Datorita acestui fapt, trebuie sa te gandesti foarte bine inainte de a cumpara domeniu. In cazul persoanelor fizice, ai nevoie de cateva documente care sa ateste schimbarea numelui detinatorului.

Numele detinatorului domeniului web se poate schimba doar in cazul in care numele companiei s-a schimbat sau numele persoanei fizice s-a schimbat. Deci, nu poti schimba numele detinatorului domeniului web doar pentru ca nu iti mai place.

Desi pare foarte usor sa inregistrezi si sa detii un website, acest proces are in spate multe ore de gandire si reflectare asupra prezentului, cat si a viitorului.

Inregistrarea domeniului, precum si gazduirea web se fac in functie de numele companiei, in functie de pret, dar si in functie de nevoile companiei tale. Este important sa mentii clientii multumiti de site-ul tau si sa transformi o firma normala, intr-un adevarat brand.

Procesul de inregistrare a domeniilor dureaza aproximativ doua zile lucratoare. In tot acest timp, se proceseaza si se inregistreaza plata, ca domeniul sa devina al tau. Cumpararea domeniului este recomandat sa se faca pe o perioada de 10 ani, astfel nu vei mai avea probleme asupra detinerii domeniului.

Ce facem daca expira domeniul web si cum putem verifica data expirarii?

Evident este ca daca domeniul a expirat, il vom prelungi. Prelungirea domeniului se face pe site-ul unde l-ai inregistrat, vei avea o optiune care sa iti indice acest lucru. Prelungirea se face doar daca se apropie data expirarii. Din data de 1 martie 2018, domeniile cu extensia .ro vor expira la 5 ani de la data inregistrarii, asadar daca ai inregistrat un domeniu in anul 2018, peste 3 ani va trebui sa il prelungesti.

Procesul propriu zis de inregistrare a domeniilor nu dureaza atat de mult, pe cat dureaza sa te hotarasti cum se va numi site-ul tau. Poti apela si la persoane specializate pe aceasta nisa pentru a-ti oferi informatii despre inregistrarea domeniilor web.

De asemenea, inainte de inregistrarea domeniilor, ia legatura si cu o companie de gazduire web pentru ca site-ul tau sa fie in siguranta si sa ai in permanenta asigurata mentenanta asupra acestuia.

In caz contrar, vizitatorii isi vor pierde rabdarea daca vor astepta prea mult ca site-ul sa se incarce sau ca finalizarea comenzii unui produs sa afiseze vreo eroare. Toate aceste aspecte sunt foarte importante pentru generarea de noi clienti si de mentinerea unei bune relatii cu cei existenti.

Leave a comment