Botosaniul incepe sa isi revina dupa situatia de urgenta

Efectele pandemiei actuale incep sa se sfarseasca incet incet si mai toate domeniile isi reiau activitatea. In timpul situatiei de urgenta multe firme si-au suspendat activitatea si chiar unele au inchis-o de tot pentru ca nu mai faceau fata cheltuielilor.

Ne-am lovit de o serie de masuri si restrictii care nu au facut decat sa destabilizeze economia de la nivel national. Consecinta directa? Multi angajati s-au trezit peste noapte fara un loc de munca si fara a mai avea posibilitatea de a-si gasi curand altul. A fost necesar sa se iasa din starea de urgenta pentru ca o parte din domeniile de activitate suspendate sa isi poata relua activitatea.

Vorbind de judetul Botosani, putem afirma ca si locuitorii de aici au fost afectati in acest sens. Oameni ramasi fara loc de munca provizoriu sau definitiv au trebuit sa faca tot posibilul sa isi intretina familia din putinele economii pe care poate le aveau la dispozitie.

Insa, dupa cum am precizat mai sus, situatia incepe sa se amelioreze. Si acest lucru se vede cel mai bine daca analizam bursa locurilor de munca disponibile.

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Botosani a facut deja publica lista locurilor de munca disponibila. Asadar, cei interesati pot sa inceapa sa aplice la job-urile care li se potrivesc, in functie de experienta si, de ce nu, in functie de preferinte.

Locuri de munca disponibile in cadrul AJOFM Botosani

Domeniul in care este foarte mare nevoie de forta de munca parte a fi cel al constructiilor, dupa cum aflam de pe site-ul botosaneanul.ro. Cei ce lucreaza in constructii au salarii ce pornesc de la 3000 de lei, in functie de postul pe care il ocupa si exista posibilitatea de a primi inclusiv tichete de masa.

AJOFM Botosani pune la dispozitia celor interesati atat posturi la care se cer studii superioare (36 de locuri de munca), cat si un numar mare de posturi unde studiile superioare nu sunt necesare (1045 locuri de munca pentru cei cu studii medii).

Daca e sa facem un clasament al numarului de locuri de munca disponibile in functie de domeniul de activitate, acesta ar arata in felul urmator: constructii (741 locuri), confectii (200 de locuri), alimentatie publica (36 de locuri) si un numar de 104 posturi in alte domenii.

Pentru mai multe stiri de interes din judetul Botosani, dar si la nivel national si international, cei interesati sunt invitati sa acceseze site-ul botosaneanul.ro – stiri la zi despre pandemie, accidente, economice si multe altele.

Leave a comment