Este sigur sa cumperi un telefon second hand?

Cand vrei sa iti cumperi un telefon care este mai scump, poate ca eviti sa il cumperi nou nout din cauza pretului foarte mare pe care el are si te gandesti ca poate ar fi mai bine sa il cumperi second hand, pentru ca vei primi si telefonul pe care ti-l doresti si la un pret mult mai mic. Dar cumpararea unui telefon second hand are cateva riscuri pe care ai prefera sa le eviti. Un pret mai scazut al telefonului presupunem si riscuri mai mari, de aceea in randurile de mai jos voi explica daca este sigur sau nu sa cumperi un telefon second hand. 

Atunci cand vezi un anunt pe diverse site-uri de vanzari second hand, nu poti sa ai incredere totala ca in acea descriere se spune adevarul  sau ca vanzatorul este de incredere. Daca vanzatorul se afla la o mare distanta de tine si tu nu poti sa mergi sa vezi telefonul in realitate, nu doar in poze, riscul este mai mare sa primesti un telefon stricat. De obicei, persoanele care mint in descrieri si spun ca telefonul functioneaza perfect, daca ii vei suna dupa ce platesti telefonul, il testezi si iti dai seama ca nu functioneaza bine, nu vor mai raspunde pentru ca ei stiu ca nu functioneaza bine si nu vei mai reusi sa dai de ei. 

Daca vanzatorul se afla in apropierea orasului tau, poti propune sa va intalniti pentru a testa personal telefonul inainte de a-l plati si daca functioneaza bine, abia atunci sa il platesti. 

Mai exista varianta ca telefonul second hand sa fie furat. Vanzatorul va cere un pret foarte mic pe el pentru a-l vinde cat mai repede, dupa aceea persoana responsabila sau mai bine zis tinta, vei fi tu. De obicei, telefoanele care au preturi foarte mici atrag cateva semne de intrebare, mai ales daca se specifica in descriere ca functioneaza perfect sau ca este intact. 

Daca vanzatorul nu a postat in anunt poze cu telefonul, este mai bine sa eviti anuntul. Ii poti cere in privat poze, dar daca nu vrea sa iti ofere cateva poze cu telefonul, renunta la idee. Daca ,de exemplu, vrei sa iti cumperi un Iphone 7, vanzatorul nu vrea sa iti ofere cateva poze cu el, sansele sunt foarte mari ca telefonul sa nu fie intr-o stare buna si sa fie nevoie de un nou geam la Iphone 7, care te va costa foarte mult. 

Acestea fiind spuse, cumpararea unui telefon second hand presupune destul de multe riscuri, mai ales daca nu cunosti vanzatorul, daca nu te poti intalni cu el pentru a testa telefonul. Asa ca, daca nu ai suficienti bani pentru un telefon nou nout, varianta de a cumpara un telefon reconditionat sau resigilat este mult mai sigura decat cea de a-l cumpara second hand. 

Leave a comment